21 april, 2024

003m 004m 005

009 010 012

001m
Aggressiva Kostymer
Norrköping – Östergötland 1978-1981 Återförening 2005 (Foto: Punkostergotland.se)

Medlemmar:
Urban ”Likgrävaren” Lindqvist: Bas
Peter ”Tryggen” Trygg : Bas, sång
Pierre ”Nasty” Hammarström: Gitarr, sång
Krister ”Kryddan” Borg: Trummor
Mikael ”Falle” Falana: Trummor
Jocke ”Punk” Lind: Trummor
Johan ”Jazz” Hallgren: Gitarr, sång

Historik:
Aggressiva Kostymer bildades sommaren 1978 på Café Röda Tuppen, ett samlingsställe för vilsna Pekingpunkare, proggare samt annat löst folk. Grunduppsättningen var: Pierre Hammarström – gitarr, sång. Kryddan – trummor (nu avliden) ”Likgrävarn” – bas samt Johan Hallgren – gitarr, sång. ”Likgrävarn” slutade ganska snart och in kom Peter Trygg på bas o sång. När Kryddan föll ifrån kom Mikael Falana in för att så småningom ersattas av Jocke Lind på trummor. Johan Hallgren ville vidare, så då blev Aggressiva Kostymer en trio, och förblev så till slutet. Aggressiva Kostymer inriktade sig på att repa för att spela live så mycket som möjligt, mest i Mellansverige. Det var populärt på denna tid att spela in minst en singel, men icke för Aggressiva Kostymer – live skulle det vara, det var äkta Punk för dem. Men trots detta gjorde de ett besök i en studio i Norrköping våren 1979 som resulterade i alla fall i låtarna ”Plastkärlek” och ”19 år” bandades. Dessa två kanonlåtar låg och samlade damm ända tills Slyngel records släppte dem äntligen på vinyl 2014.
Aggressiva Kostymer hängde av sig kavajerna 1981, med flaggan i topp.

2005 blev ett år av lite turbulens, Kostymerna skulle ha en reunion på den traditionelle Annandagsfesten. Efter åtta rep var det dags att låta publiken höra resultatet. Spelningen blev ganska lyckad, då publiken verkade väldigt positiv fast om det berodde på Aggressiva Kostymer eller på spritenkan man bara spekulera. Men en sak är helt säker, återföreningen tog Kostymerna ur malpåsen och sedan dess har de inte bara repat utan också spela live. Ja, man har till och med gått så långt att man spelat in flera låtar som kan avlyssnas på bandets MySpace-sida.

Diskografi:
Singel: Plastkärlek – 19 år (Slyngel Records 005 -14)

Övriga inspelningar:
Live på Borgen -81

aggressiva_kostymer_reunion