17 juli, 2024

Läs här – Punktjafs under uppförande

Besökare av adressen Punktjafs.com möts numer av ett nytt utseende och ett punkarkiv under konstruktion. Vad är det som händer?

Punktjafs har under lång tid haft samma form o utseende. Ett bygge som varit ganska svårt att hantera och tagit mycket tid i anspråk. Jag kommer att migrera gamla Punktjafs till en WordPressplattform vilket innebär att den får en bloggstruktur som är enklare för mig att hantera o uppdatera. Jag försöker ge sidorna samma typ av struktur med eventuell bild, gruppnamn, ort o län samt aktiva år. Sedan följer medlemmar, historik, låttitlar, diskografi, övriga inspelningar o eventuella mp3:or att tanka ned. Längst ned finns alla transkriberade artiklar från fanzines, dags- och veckopress samt egna intervjuer. Under kategori kan ni numer söka geografiskt på band genom att välja ort eller län. Och vill ni bara ha musik väljer ni mp3. En sida med alla band i alfabetisk ordning kommer också att finnas längre fram.

Arbetet är tidskrävande då jag gör allt på egen hand. Dessutom adderar jag mer information, fler bilder och mer musik att ladda hem. Men saknar du gamla Punktjafs så finns det kvar här.

Avslutningsvis: I dagsläget har jag runt 400 punkband att migrera till Punktjafs. Men jag saknar såklart ”ditt/ert” gamla punkband. Här är några band jag vill veta mer om, men såklart vill jag ha fakta om många många fler än dessa.

Ståkkhålm punk: Rabies (Stockholm),Ur-Funktion (Johnny Munksjö), Masturbation, Damernas Värld, Bagarmössen

GBG-punk: Fucking Bahamas, Pampas Goof , Glotzer, Mean

Sydpunk: Örontrotyl, Vagabonds,Betongpågarna, Kamikaze, Discousting(?), The Turfs