21 april, 2024

snagg 002m
Snagg
Norrköping – Östergötland 1979-1984

Medlemmar:
Anders ”Ibban” Ekelund: Sång, gitarr
Simon Sylvan: Bas, gitarr,sång
Magnus Boman:Bas
Anders Frisk: Trummor

Historik:
I sin singellåt ”Hjältar” uttryckte Snagg en önskan om att bli hjältar och att med musiken som vapen förändra byråkrat- och Förbudssverige. Trots sitt engagemang lyckades de inte med att bli hjältar, utan tillhörde den skara av band som förblev knackande på dörren till något mer etablerat än den underground-punkrörelse de kom från.

Vid ett par tillfällen packade de sin blå Ford Anglia full med gruppmedlemmar och instrument för att sedan fara till de spelningar de lyckats fixa i Västerås och Stockholm. I sin hemstad var de ett givet kort när det var dags för de något större punkspelningarna, bland annat spelade de två gånger ihop med Ebba Grön.

När Snagg bildades i augusti 1979 var de ett renodlat punkband men visade senare upp ett bredare register där det doftade såväl ska som reggae om den pop-punkiga repertoaren och sjutummaren ”Tidningsurklipp” som gavs ut 1981 är ett bevis på detta.

Under Snaggs livstid utgjordes kärnan i gruppen av Anders ”Ibban” Ekelund (sång, gitarr). Till den mest intressanta uppsättningen hörde även Simon Sylvan (bas, gitarr, sång) och Anders Frisk (trummor). Däremot hade de problem att hitta en basist som passade in. På singeln är det dock en kille vid namn Magnus Bohman som trakterar basgitarren.

Efter diverse medlemsbyten och en successiv förflyttning från punkrock till pop-reggae, lades bandet ner 1984.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
Tidningsurklipp – Hjältar – Lukrativ liten vän (CWC CWC 105 -81)

Övriga inspelningar:

Demo -8?

snagg_reunion