Mormors Mamelucker

mormors_mammelucker1 mormors_3 mormors_4 mormors_5 rmormors_2
Mormors Mamelucker

Skoghall – Värmland 1982-1983

Medlemmar:
Roger ”Ragge” Eriksson: Gitarr
Thomas Swenson: Sång
Tom-Ole Sundberg: Bas
Jerker Nordin (R.I.P): Trummor

Historik:
Thomas Swensson: Jag tror att det var nån gång -82, då allt började i en inredd bod bakom Jerkers hus. Det var här Mormors Mamelucker, Skoghalls första (riktiga) punkband, startade sin karriär. Alla andra spelade snäll poppunk.
Bandet bestod av Thomas Swenson på micken, Roger ”Ragge” Eriksson slog/spelade gitarren, Jerker Nordin bankade trummor och Tom-Ole drog i bassträngarna. Låtar som ”Wallenberg (ditt välgödda svin)”, ”Maktlösa” och ”Soldier” var hitlåtar som ingen kunde motstå. Efter att vi lärt oss att man skulle stämma också! (Tack för tipset Per Dahlberg – senast på bingolotto.)
Vi gjorde vår första spelning på Hammarlundens Fritidsgård och Thomas tappade rösten av nervositet, gage fick vi inget då det avslöjats att Roger och Tom-Ole druckit av lite MacScott på toa.Thomas hade snott flaskan från sin far.
Men vi var rock… hmm. förlåt… PUNKstjärnor… WOW.
Sen började Per Dahlberg (Nattarbete, Hollywood Indians mfl) och Peter Lööf (Nattarbete, All That Jazz, Peace;Love & Pitbulls) hjälpa oss lite. Tillsammans med Peter gjorde vi den fantastiska låten ”Mormors Arbete”, en klurig låttitel från kombination av Mormors Mamelucker Och Nattarbete. Dahlberg tipsade som sagt var om stämning och gav oss den enorma möjligheten att spela vårt första riktigt coola gig, vi fick vara förband till Nattarbete på deras avskedskonsert (hade de inte flera såna???) Det gick faktiskt bra… Men sen blev det inte så mycket mer… men det hade satt igång musiklusten hos några snorvalpar från Skoghall.
Tack punken! Och kom ihåg;
PUNKEN KOM FRÅN SKOGHALL!!!
(iallaafall var det vad vi skrek när vi drog runt Kalstadtorget, folkölsfulla, kaxiga men också oroliga för att bli nedslagna av ilskna storvuxna farliga raggare…!!)

Thomas fortsatte så småningom i 491 och ännu senare Hollywood Indians.
Tom-Ole & Jerker gick till DBA (De Berusade Adpeterna) ett skinheadband.
Ragge fortsatte med Thomas och Patrik Adolfsson (trummor) i 491, där Peter Lööf hjälpte oss med låtarna så det blev riktigt bra….

Låtar: Wallenberg (ditt välgödda svin), Soldier,

Inspelningar: Jo, det finns men det är bättre att alla tror att vi kunde lira än att de får veta att vi faktiskt inte kunde… Fast låten Mormors Arbete, med Peter Lööf på sång finns ju förstås inspelad..

Ladda hem mp3: Skoghallsknull

 

Lämna ett svar