27 maj, 2024

nasty_native
Nasty Native

Köping – Västmanland 1981-82

Medlemmar:
Christer ”Laxen” Korsman: Sång, gitarr
Peter Järling: Bas
Kenta Blomqvist: Trummor

Historik:
Nasty Native var och blev ett av de få banden i Köping som uteslutande sjöng på engelska, eftersom det var lättare att skriva än på svenska. Sex Pistols, Clash och Sham 69 var stora förebilder. ”Laxen” menade att Johnny Rottens utstrålning var en väldigt stor inspiration. ”Laxen” skulle ha blivit den andra sångaren i Disgust, men av någon outgrundlig anledning vågade han inte. Istället var han med och bildade Nasty Native. Ibland kom det glåpord från omgivningen i stil med “DU kan ju inte spela!“ ”Laxen” svarade bara: ”Kan du det då?“. Det var väl det som var punk. Punken hade rätt till allt, spela även om du inte kan det.

Första spelningen hade Nasty Native bara tre låtar på repertoaren. Visserligen sa alla i publiken att de spelade samma låt tre gånger. Men ”Laxen” påpekar att en låt var från Ramones och de andra två var egna kompositioner. Dessutom blev ”Laxen” så skakis innan konserten att han bara stod och darrade. Det var något nytt att stå inför publik, men det gick ändå vägen. Ramoneslåten de spelade hette ”I don´t care“, och det var det måtto man levde efter. Nasty Native repade till en början i en källare men flyttade efter ett tag till en lokal i gamla Teater-bion. De spelade in ett par kassetter som ibland spelades på fester när inget annat fanns att tillgå.

Under en av de sista konserterna som Nasty Native spelade, var en på Folkets hus. Peter som spelade gitarr kan mycket väl komma ihåg händelsen. ”Laxen” fick en stöt av mikrofonen. En ljusbåge gick från mikrofonen till ”Laxen” och han flög bakåt in i trumsetet. ”Laxen” ville inte spela mer, men blev övertalad av sina bandmedlemmar att fortsätta. Så konserten genomfördes. Nasty Native upplöstes lite senare och orsaken till det vet ingen idag.

Låtar: I wanna be japanese, Khomeini

Inspelningar: Live: Inget bekräftat.