20 maj, 2024

BBoyzLive_stor Tony_ed_aulan_stor BB_Tony_rigoletto_stor BBoyzcombatrock_stor brool_boys_edaulan1 brool_boys_edaulan2 brool_boys_edaulan3 brool_boys_edaulan4 brool_boys_edaulan5 brool_boys_edaulan6

Brööl Boys
Jönköping – Småland 1980-1983

Medlemmar:
Göran Nord: Gitarr
Tony Hall: Gitarr, Bas, sång
Tommie Heydecke: Gitarr
Björn Ahlberg: Gitarr,
Magnus ”Manne” Norrby: Bas, sång
Lasse Norrby: bas
Micke Andersson: Sång
Tom E: Trummor

Historik:
Började som punk(cover)band med skinnjackor, säkerhetsnålar o punkfrillor. Bytte medlemmar och sättning varje spelning. Den sista upplagan av Brööl Boys körde egna poppigare låtar å softare image – pannband å sjalar – å flanger-boxar…

Låtar: Kärlek utan känslor

Diskografi:
Samling Kassett: Råkk against raggare vol 1 (Tortyr rec -81) 2 låtar

Tortyr Nr3
BRÖÖL BOYZ öppnade konserten med Shamlåten ”Borstal breakout” som gick rätt bra. Nästa låt ”Red London” öppnades av att Manne bröölande och fortsatte i snabb takt. Nu blev det plötsligt en total tystnad i aulan… Manne gick ut för att hämta ett ”hängningsstativ”. Han skulle visa att det gick att hänga gud genom detta och låten ”Häng Gud”. Nu äntligen kom favoriten dvs. ”Brevet från kolonin” som var döbra.
Mitt i låten tog Manne fram sin blåsa, det var skitball. Lars (basisten) hoppade runt på scenen. Gitarristen stod tyvärr rätt stilla hela tiden. (?) Efter denna råa låt, började ett antal i publiken att klaga. Det var dom jävla hårdrockarna som hade kommit för att se Trazer. Men Brööl Bojs Manne räddade situationen. Han sa att dom som inte gillade att se dom spela var några jävla sopor och att dom kunde gå ut medan de fortastte spela. Efter detta kom två jobbiga Pistolslåtar: ”Pretty Vacant” och ”Problems”. Det gick en stund så kom det också ett extranummer. Tyvärr blev det ännu en Pistolslåt som var ännu tråkigare än de två första. Avslutningsorden från Brööl Bojs var följande: Hej då era jävla sopor!
ur Tortyr Nr3