23 maj, 2024

stabbers1_stor stabbers2_stor mertsi_zane hocky_ho_dt
Stabbers

Nacka -Stockholm Dec 1978 – Maj 1979

Medlemmar:
Håkan ”Hocky” Rudberg: Sång
Mertsi ”Matti” Zane: Bas (Som enligt Micke Lööv använde aliaset Bull Container i Stabbers)
Micke Lööv: Gitarr
Stefan ”Stejmo” Hjelm: Trummor

Historik:
Enligt Deep Torkel var Stabbers Sveriges bästa punkband, men för de som bor utanför Stockholmsregionen är namnet säkert obekant. Stabbers startades av Matti, ex Tanks &
The Fuzz, och Hocky, som i vanliga fall spelade bas med The Pain, men då Janne Oldeus hade slutat saknade The Pain gitarrist och låg därför på is. Hocky plockade med sig Stejo som trummis och Micke Lööv blev gitarrist, Matti spelade bas och Hocky höll sig till sången.
Stabbers spelade enligt Micke, hårt, naket och suggestivt, mer åt Stooges-hållet än 77-punk. Repertoaren bestod dels av Painlåtar som ”Churchyard” dels av covers som ”Hound dog” och  ’Your Pretty Face is going to hell’. Namnet kom från en engelsk löpsedel som Micke hade sett, den handlade om Sid som hade knivdödat sin flickvän. Den löd något i stil med Punk star stabbed girlfriend to death. Enligt Micke tyckte alla det var ett coolt namn, till och med Matti.
Bandet gjorde 5-6 spelningar ute b.la med Stoodes och Rude Kids. Enligt Micke spelade de på 4:an vid två tillfällen likaså på två gånger på Musikverket. De gjorde även en spelning i Nacka. Men när The Pain fick tag på Janne Andersson så var det tack och adjö med Stabbers. Micke fick erbjudandet att bli gitarrist i Stoodes och hoppade med. Matti gick vidare till något av hans ändlösa replokalsband.

Låtar: Hound Dog, Your pretty face is going to hell, Churchyard, Pushing too hard, Search and Destroy, Stepping Stone och Train-kep-a-rolling