21 april, 2024

konsertaffisch midsommar 1980 hjärnsubstans IOGT 1980 Hjärnsubstans Bullsjön 1980 3 Hjärnsubstans Bullsjön 1980 2
Hjärnsubstans

Malung – Dalarna  1979-1980

Medlemmar:
Jan Jansson: Bas
Pär Tapper: Gitarr
Håkan Tapper: Trummor
Peter Johansson: Sång

Historik:
Från Kriminella Element via Pelle Pärlemor & Pälsänglarna och Stress bildades Hjärnsubstans första sättning som trio 1979. Jan Jansson på bas och sång, Pär Tapper  gitarr och sång samt Håkan Tapper på trummor. Det vill säga samma trio som senare skulle utgöra starten för Sune Studs och Grönlandsrockarna. Året efter 1980 utökades bandet till en kvartett när Peter Johansson från bandet Brainless, där f.ö. Martin Hansson hanterade trummorna, kom med som sångare. Hjärnsubstans förvandlades snart till Sune Studs o Grönlandsrockarna via sidoprojekter Långvård med Jan på gitarr, Martin H-son på trummor samt Peter Johansson på bas och sång. Bandets låt Walking down the Moraway skulle senare hamna på en EPn med Nobby Tåfjutt band.

Låtar: Walking down the Moraway, Skolhets, Raggare e svin, Mode, Vuxna vet alltid bäst, Du är bevakad

Övriga inspelningar: IOGT Malung 1979, replokal 4-kanaler 1980, Bullsjöns Camping Malung 1980, VDG Malung 1980

Här laddar du fyra låtar från VDG spelningen som zip