21 april, 2024

Zest
Köping – Västmanland 1981

Medlemmar:
Johan Israelsson: Sång
Per Granberg: Bas
Pasi Toivanen: Trummor
Maua: Gitarr

Historik:
Vi repade i samma industribyggnad som Protectors och LN-Betrix. Zest gjorde två spelningar i Stockholm. Sedan blev mina bråk med Per Granberg så omfattande att vi var tvungen att gå skilda vägar, berättar Johan Israelsson och fortsätter:

– Vi hade lyssnat på Sex Pistols, Clash, Stiff Little Fingers etc. Vi sneglade mer åt new wave som Magazine, Gary Numan, Echo and the Bunnymen, med flera. Protectors var kungar i Köping och deras demos fullständigt lysande. Det var under denna period jag började skriva på mitt fanzine ”Discipline” och bildade postpunkbandet Bahnhof med stora delar från LN-Betrix. De blev senare mer kända som Christies och släppte två singlar och en maxisingel. Johan flyttade till Stockholm innan han fyllt 20 år. När Christies lagt ner startade han Love Kings och de spelade flitigt i Europa. Senare var han med och bildade Amen vilket gjorde att man tog steget till USA. De kom även med på den amerikanska studentradiotopplistan. Tyvärr blev de stämda av ett annat band med samma namn, och det hela gick i stöpet. Men de hann med att sälja 40000-50000 skivor. Idag jobbar han som bl.a. inredningsarkitekt och musiker.

Låtar:

Inspelningar: