21 april, 2024

V.O.P.P.
Köping – Västmanland 1982

Medlemmar:
Terno ”Goofy” Lindeman: Sång
Christer ”Laxen” Korsman: Gitarr, sång
Tommy Strand: Gitarr, sång
Tiina Latosuo: Bas
Per Granberg: Bas
Mikael ”Lillis” Andersson: Trummor

Historik:
V.O.P.P. var Tommy Strand på gitarr och sång. Tiina Latosuo på bas, Mikael”Lillis” Andersson på trummor och Goofy (Terno Lindeman) på sång. Efter ett tag bytte Per Granberg, som hade spelat i Zest, och ”Laxen” från Nasty Native, plats med ”Goofy” och Tiina. ”Goofy” ansågs av många vara Köpings svar på Sid Vicious.

Konserter anordnades ofta i olika lokaler och scener som t.ex. hos IK, Centrum i Kolsva, Karlbergskolan, Ullviskolan, Köpingsparken, Folkets hus, Bivurparken och senare även Hagagården. Det fanns flera eldsjälar som var med och ordnade konserter. Nämnas kan t.ex. Göran Wikerdahl som hade en dialog med P3:s ”Ny våg” och hjälpte till att få radioprogrammet till Köpingsparken juli 1982. ”V.O.P.P var ett kortlivat band , men var ett bra band. Visserligen kan man höra från konserten att de inte hade någon större scenvana. Men det är kul att höra på det idag”, menar Göran. V.O.P.P löstes efter ett tag upp i andra punkgrupper.

Låtar: V.O.P.P., Våga visa ditt rätta jag, Krigsdans, Afghanistan,

Övriga inspelningar: Radio: Ny Våg på väg.

Klicka på länkarna nedan för att läsa reproducerade eller nya intervjuer.
Ny Våg i Köping Klipp1Klipp2 Öppnas i separat fönster som bild.