22 maj, 2024

karlbrun_fenderstratta karlbrun_highway_errols79 karlbrun_vimplar_1979 karl_brun_sitter karlbrun_highway_omslag
Karl Brun & Highway 

Göteborg – Västra Götaland 1979

Medlemmar:
Karl Brun: Sång
Highway:
Tony Borg: Gitarr
Jan Borg: Bas
Torbjörn Tarrach: Trummor
Thomas Engström: Sång/kör
På skivan medverkar också:
Alvar Tehler: Pianor

Historik:
Karl Brun & Highway, Göteborg, var mer rock men tanken att alla kunde göra en platta var samtida med punken. Och det var Karl Bruns (Kenneth Pilo) eget uppslag. Han hade varken stått på scen eller hållit i en mikrofon, när han fick tag i ett betydligt mer rutinerat band som skulle kompa honom. Ännu mindre hade han skrivit låtar men likaväl skrev han texten till den enda skivan med sammansättningen. Singeln ”Ikväll” gjordes för Karls egna pengar och spelades in i ”Ljudspåret” i Göteborg. Skivan trycktes upp i 200 exemplar. På skivan kompades han av gruppen Highway som på B-sidan drog iväg titeln ”My love is burning” med sin egen frontman.

Tony och Torbjörn lämnade för att bilda gruppen ”Alien”. Thomas Engström är idag manager åt många akter och lägger många mil på vägarna. Singeln hamnade via Snowstorms manager på Melody Maker i London som recenserade ”Ikväll”, trots den svenska titeln. Ännu märkligare är att den bland en helsida av singlar hamnade på ”turn it up” framför flera av dåtidens stora som t ex Thin Lizzy och BB King (!). Kaj Kindvall spelade den både i sitt eget program och spelades även i ”Hemkört” med svenska singlar. Uppträdde i musiktävling med bl a Zäpo och anordnade egna konserter i Slottsskogen. I samma Azaleadal där legendarisk punkfestival hölls veckorna innan. Bandet avverkade i raskt takt ett antal spelningar inför en upprymd publik. Med en något annan upställning på scen avverkades Karl Brun & Highways tack-och-hej-då-spelning på kultscenen ”Errols” i Göteborg.

Diskografi:
Singel: I kväll – My love is burning (Ljudspåret – 79 200 ex)

Övriga inspelningar:
Svart-vit Super-8 film, utan ljud finns.

karl_brun