21 april, 2024


TT Task

Södermanland – Eskilstuna 1982-1992

Medlemmar:
Jocke Hammar: Bas,  sång
Thomas ”Kytis” Kytömäki: Trummor, sång
Johan Liljegren: Gitarr, sång
Svante Hyborg: Gitarr
Micke ”Makkara” Sjöstrand: Gitarr (Avliden)
Jonny Larsson: Bas

Historik:
TT-Task var ett band som startade 1982-1983 nångång… efter en våldsam framfart… Johan försökte på moped köra ifrån två vildar på tandemcykel (Jocke och Kytis). De två skulle starta ett punkband och sökte medlemmar och fick av en slump se en nit och säkerhetsnålsbeklädd typ på en moped så de cyklade ifatt den ganska så trimmade mopeden. Dagen efter det så smiddes planer om bandet och deras kommande musik och stil.

Sättningen var då: Jocke Hammar – bas & sång, Johan Liljegren – gitarr & sång, Thomas ”Kytis” Kytömäki – trummor, Svante Hyborg – gitarr.

Första spelningen var på Årbys fritidsgård dagen innan julafton 1983 och vart en minnesvärd spelning. Vi lånade utrustning av Hammar Musik och lovade honom att vi skulle betala hyra för grejorna när vi fick gaget, men det söp vi upp..*hehe*.. Arrangörerna sa att om det dansas så skulle de stänga av strömmen, jag tror de stängde av den tre eller fyra gånger innan de gav upp.

Grunden och grundarna av bandet, Jocke, Kytis och Johan höll ihop enda tills 1987 tror jag det var. Då hoppade Jocke av och gav sig in i ännu snabbare musik, (trodde inte det gick att hitta snabbare musik än TT-Task… men, men…). Iallafall så föll då tankarna på ett fan som vi visste gillade det vi höll på med och jag (Johan) och Kytis ringde upp Jonny Larsson som för tillfället basade i ett annat punkband i stan. Från den dagen tills bandet lades ner i februari 1992 så var det vi tre som höll låda och plågade världen med vår punkrock/Hardcore. Under den tiden släpptes också ett par samlingsskivor som TT-Task medverkade på och TT-Task själva släppte 2 EP-skivor och ett gäng kassetter.

Under hela den här tiden så gjordes många spelningar runt hela Sverige, Norge och Finland. Fast på hemmaplan, alltså i Eskilstuna så gjordes det inte så många spelningar efter att vi gjorde oss osams med nån på Rock Ernie och den personen lyckades få alla andra konsertarrangörer att rata bandet. Men vadå, ingen blir ju profet i sin egen hemstad. :o)

Sen en sak till…. det finns säkert mer historia om bandet, men det får de som kommer ihåg lägga till….
Över & Ut /Johan Liljegren (numera medlem i punkrockbandet S.L.Y http://www.sly.nu)

Diskografi:
Kassett: (Tapes With Danger -84)
Kassett: Massmord (Tapes With Danger -85)
Kassett: Liev & Demo (1986)
Kassett: Varför luktar det skit? (1987)
Kassett: 9:e (Delirium Tremens ‎– D.T 009 -88)
EP: Ett fritt land – Avfall – Falsk kult – Suicide (Musikverkstan ‎– ÄGGCORE 001 -88)
EP: Please Let It Be No War – Stora män – Skyll ifrån dig –  War 4 – Mitt liv – Society – Så jävla sjukt (Musikverkstan ‎– IQ 002 -89)
Samling: Kassett:Delirium Tremens ‎5: Kärnvapenfeber – Get out of here – Blowed again (Delirium Tremens ‎– NR.5 D.T.005 -)
Samling: Kassett: Delirium Tremens ‎10: I dont like – Guds bästa präst – Fosterkland (Delirium Tremens ‎– DT 010 -88)
Samling: LP: Really fast 5: gaslekage – Drugs (Really Fast 12 -90)
Samling: CD: Guds bästa präst (Delirium Tremens ‎– DT031 -03)
Samling: CD: Killed By Tapes – Vol. 2 (Killed By Tapes – Vol. 2 -17)
Samling: Kassett: Religion skapar krig: 80-talsts barn – Arbetsvägran – Son of a bitch (Negative Tapes ‎– 001 -)
Samling: Kassett: Warning!: Dax att vakna – Blå hoj – War part 3 (TT Tape’s ‎– 001 -)
Samling: Kassett: Strul Tapes 1: Kärnvapenfeber – 1995 – Korsfäst Jesus (Strul Tapes ‎– 001 -)