26 maj, 2024

 
Avec L’Amour

Blekinge – Karlshamn 1980 – 1983

Medlemmar:
Michael Harrsjö: Sång, gitarr och keyboards
Håkan ”Bajen” Olsson: Bas
Anders Ringdahl: Trummor
Ulrika Goude: Keyboard och sång
Carl-Michael Widén: Gitarr och sång

Historik:
Popbandet Avec L’Amour var inte särskilt produktiva. På de dryga två år de existerade hann de med att göra tre spelningar.

Ursprungstrion var Michael Harrsjö (sång, gitarr och keyboards), Håkan ”Bajen” Olsson (bas) Anders Ringdahl (trummor). The Stains, ABC 80, Roman Holiday och Nyx Negativ var några av de band de tidigare figurerat i, så erfarenhet fanns.

Med den sättningen framförde de låtarna ”Kalla kärleken” och ”Motivation” på Rockslagets trippel LP. Det blev de enda låtarna Avec L’Amour fick ut på skiva. Men man gjorde också inspelningar i Radio Blekinges studio 1981, där låtarna ”Helt utan gräns”, ”Låt eldarna brinna” och ”Segra eller dö” fastnade på tape.

Med nya medlemmen Ulrika Goude (keyboard och sång) ställde de upp i en rikstäckande rockband tävling. AF i Lund var spelstället, men de gick tyvärr inte vidare.

Mot slutet kom Carl-Michael Widén (gitarr och sång) från ABC 80 med i bandet, men efter något år flyttade Håkan till Malmö och det blev svårt att hålla ihop bandet. Efterhand flyttade även Michael dit, och tillsammans bildade de långlivade True Lies.
Modifierad text från boken Ny Våg

Diskografi:
LP: Samling: Rockslaget: Kalla kärleken – Motivation (
SOS RSL-1 -82)