25 maj, 2024


Dead Bohman

Blekinge – Sölvesborg 1979 – 1982

Medlemmar:
Jörgen Åkesson (Friberg): Bas
Roger Gustavsson: Gitarr och sång
Peter Andersson: Trummor
Bengt Högman: sång

Historik:
Bildades 1979 i Valje på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Bandet bestod av: Jörgen Åkesson (Friberg): Bas, Roger Gustavsson: Gitarr och sång, Peter Andersson: Trummor och Bengt Högman: sång. Sättningen hölls relativt intakt under bandets existens det var bara trummisen Peter som vid några tillfällen hoppade av men som alltid övertalades alltid att komma tillbaka till trumpallen. Vid de tillfällen Peter var extra envis ersattes han tillfälligt av ”Kjelle” och ”X:et” (från 57 Kez).

Dead Bohmans första spelningen var på ”Rockgården” i Karlshamn. Trots att micken slutade att fungera, så fortsatte Bengt att vråla ut texten och spelningen blev faktiskt lyckad!

Bandets största ”hit” var ”Dead Bohman”. En 2-ackordslåt i G och E-moll.

Mot slutet förstärktes gruppen med Ola Persson på orgel/synt, fast då gick man under namnet ”Herpez Cowboys”. Därefter gick bandmedlemmarna vidare i olika lokala band, där flera av Sölvesborgs tidiga punkmusiker ingick. T.ex. Anders Ringdahl, Adolf, Eken, Tunnan, Björken m.fl.
Berättat av ”Cocke”