27 maj, 2024

Goatfuckers
Blekinge – Karlskrona 1981 – 1983

Medlemmar:
Peter Walde: Trummor
Ulrik Suhr: Bas
Stefan Åberg: Gitarr
Thomas Åberg: Gitarr
Tony ”Sharky” Carlsson: Vrål

Historik:
Bandet bildades i februari-mars 1981 och lirade punk/punkrock eller ”Getrock” med Chattanooga och 4-skins som influenser.

Bandet bestod av Peter Walde (trummor), Ulrik Suhr (bas), Stefan Åberg (gitarr), Thomas Åberg (gitarr), Tony ”Sharky” Carlsson (vrål). Deras ideologi var att inte se på världen så allvarligt och att bl.a inte skaffa någon synt.

Gruppen genomförde många spelningar mellan åren 1981 och 1983 bland annat på lokala scener som Rotundan, Viktoriagård, hörsalen, Gamla Hattfabriken, Sparre och Club 300, vilka ofta slutade med kaos och gitarrmisshandel. Nämnas kan att Walde och Thomas Åberg också spelade parallellt i Karlskrona punkbandet Schlem/Slem (våren 1980 – våren 1983).
Text från boken/utställningen Rockscen Blekinge 69-99 – Jonas Eckerbom & Martin Svanberg