Silvia Kids

 
Silvia Kids

Blekinge – Karlshamn 1979  – 1984

Medlemmar:
Tomas ”Tummen” Pranell: Bas (Avliden)
Sammy Nelson: Sång (Avliden)
Linton Lindqvist: Gitarr
Mikael Lorentz: Klaviatur
Johan ”Skogan” Martinsson: Trummor

Historik:
De som lusläst sitt exemplar av Rockslagets samlingsskiva har säkert undrar hur det kom sig Exploiteds sångare Wattie Turner skrev låtar ihop med Silvia Kids från Karlshamn. Sanningen är att det gjorde han inte. Det var helt enkelt ett utslag av basisten och bandledaren Tomas galna humor

Tomas gjorde ofta tokiga saker under bandets nära tjugo spelningar. Bland annat egenhet att ta av sig alla kläderna på scenen

Förutom nämnde Tomas bestod bandet från starten 1979 av Sammy Nelson på sång, Linton Lindqvist på gitarr. Mikael Lorentz på klaviatur och trummisen Johan ”Skogan” Martinsson.

I början var musiken rejält punkig, men med tiden lät det mörkare med basen och synthen långt fram i ljudbilden. Så var fallet när de 1982 gick in i studion för att spela in låtama ”Kärlekens ögon” och ”Stockholm är full av vackra flickor” till Rockslagets samlingsskiva. Då var dock Sammy ersatt av A-bombs Clas Ronnebäck. Den sättningen varade fram till bandets nedläggning knappt två år senare.
Från boken Ny Våg

Diskografi: 
LP: Samling. Rockslaget –  Kärlekens ögon – Stockholm är full av vackra flickor (SOS RSL-1 -82)

Silvia Kids f.d. punkbandet som blivit popbandet Silvia Kids istället. Jag blev lite besviken på SK, dom har ju bytt ut en del medlemmar och jag var spänd på hur det skulle låta. Men inte gav SK mig något, jag kommer knappt ihåg deras scenframträdande det tyder på att det var för mig ett fullständigt ointressant band.
WHY #2

Lämna ett svar