Arsenik

 
Arsenik

Blekinge – Karlshamn 1979 – 1982 (Foto: Peter Westermark)

Medlemmar:
Anders Fernlund: Sång och gitarr
Peter Ohlsson: Bas
Roger Karlsson: Trummor
Paul Zanichelli: Sång och klaviatur

Historik:
Inte många svenska punkband har utgjort hot mot stora artister, men Arsenik var faktiskt nära att bli stämda av discosångerskan Donna Summers skivbolag. På deras tecknade singelomslaget står en välklädd kvinna inte helt olik Donna. Det i kombination med att titeln ”Bad girl” råkade vara densamma som på hennes senaste album gjorde att bolaget ansåg sig tvingade att agera. När de fick klart för sig att bandmedlemmarna ifråga bara var 14-15 år och att singeln endast skulle spridas i femhundra ex valde de låta saken vara. Bandet hävdar fortfarande att hela historien var ren slump…

När trettonåringarna Anders Fernlund (sång och gitarr), Peter Ohlsson (bas) och Roger Karlsson (trummor) tillsammans med den ett år yngre Paul Zanichelli (sång och klaviatur) började repa Kal P. Dal-covers i Rogers föräldrars garage kunde de förstås inte drömma om att de bara två år senare skulle stå framför tvåtusen personer i Bellevueparken som förband till Gyllene Tider. Men så blev det. Och en singel blev det alltså också, mest för att alla andra gjorde skivor. Med hjälp av två rullbandspelare spelades den in i stort sett live i en liten studio i Noggesund.

När skivan kom fick de en stor och trevlig artikel i tidningen Sydöstran, men recensionen i samma tidning gjorde killarna väldigt ledsna. Och senare fick de en liverecension som gjorde att Anders slutade sjunga. Gitarren släppte han dock inte.

När Kal P. Dal och The Undertones hade bytts ut mot Motorhead på Anders och Pauls grammofoner splittrade de Arsenik och satte istället igång det betydligt hårdare bandet Parasite.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
Singel: Bad girl – Swedish boy – Vi gör som vi vill (
ORI ORI 0707  -80)

Lämna ett svar