Schlem / Slem


Schlem / Slem

Blekinge – Karlskrona 1980 – 1983

Medlemmar:
Dan-Eric Edqvist: Sång
Hans Nilsson: Gitarr
Thomas Åberg: Bas
Peter Walde: Trummor

Historik:
Våren 1980 uppstod Schlem ur spillrorna av bandet Panik. Det nya bandet bestod av Dan-Eric Edqvist (sång), Hans Nilsson (gitarr), Thomas Åberg (bas) och Peter Walde (trummor). Bandets repationslokal var förlagd till Nättraby fritidsgård, cirka tio kilometer utanför hemstaden.

Influenserna var Cockney Rejects, Sex Pistols och The Clash, och det började i sann punkanda . Vid bandets första spelning på Sunnadalsskolan i Karlskrona vägrade bandet att sluta spela, vilket slutligen resulterade i att någon av skolans närvarande personal obönhörligen ingrep och bröt strömmen. Vid ett senare tillfälle var Schlem förband till Hanoi Rocks på Piraten i Karlskrona,

Finländarnas sångare Mike Monroe samt gitarristen Andy McCoy uppskattade uppenbarligen bandet, då de visade sig i publikhavet och hjälpte till att applådera in bandet för extranummer.

Gruppen medverkade på skivan ”Svenska tonårsgrupper vol 3”. Kontakten med Konkurres Rekordz togs genom en väninna till bandet som brevväxlade med en av bolagets medarbetare. Inspelningen till skivan gjordes på en tvåkanals rullbandspelare. Två låtar spelades in, ”Moder Svea” och ”Gustavs barn”. Det var den förstnämnda som kom med på skivan, men den sistnämnda som av misstag nämndes på omslaget

Våren 1983 upplöstes Schlem efter en lång och varaktig söndring. Peter och Hans fortsatte att spela tillsammans i bluesbandet CC Cowboys. Peter lade dock undan trumpinnarna och axlade stället basen.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
LP: Samling Svenska tonårsgrupper vol 3 Moder Svea (Konkurens KONK 002 -81)

Lämna ett svar