Karlskrona SS


Karlskrona SS

Blekinge – Karlskrona 1980-1982

Medlemmar:
Mats Andersson: Sång
Mats Hellman: Bas
Joachim Johansson: Gitarr
Per-Åke Gustafsson: Gitarr
Håkan ”Spenan” Lönnberg: Trummor

Historik:
Gruppen Karlskrona SS bildades runt 1980 och var ett lovande ungt punkband som bestod av Håkan ”Spenan” Lönnberg, Mats Andersson, Joachim Johansson, Mats Hellman, Per-Åke ”Fisen” Gustavsson. Bandet lirade några covers men även eget låtmaterial som låtarna ”Jag hatar svenskar” och ”Penny”. Man repade lite, hade någon/några lokala spelningar men splittrades omkring 1981-1982. Mats och Mats återförenades senare i bandet Public Toys.

Citat från Mats Andersson 2016: ”Karlskrona SS bildades hösten 1980 av mig, Mats Hellman, Joachim Johansson, Per-Åke Gustafsson och en trummis som var duktig men som jag inte minns namnet på. Jag skulle ha spelat bas men jag var för långsam på att lära mig så Hellman fick spela bas och jag fick sjunga. Jag skrev alla texter och Joakim som var den ende som egentligen kunde spela gjorde musiken. Vi repade så där 6 gånger sedan hade vi en konsert på Flamingo. Det var inte så mycket musik som något annat… Jag sjöng inte utan bara skrek och låg ned på scenen. Jag hann i alla fall spotta Hellman och Per Åke i ansiktet. Hellman bara skrattade men Per Åke blev så chockad att han aldrig rörde en gitarr igen. Jag förolämpade även publiken. Händelsen finns kortfattat beskriven av Ulf Fembro i boken om Chapmanskolan.. Sedan ville de gamla proggarna slänga ut oss från Noise. Jag behöver knappast tillägga att det var bandets första och enda spelning”
Modifierad text från boken/utställningen Rockscen Blekinge 69-99 – Jonas Eckerbom & Martin Svanberg

 

 

Lämna ett svar