26 maj, 2024


Public Toys 

Blekinge – Karlskrona 1982-1983 (Foto från Jörgen Skagert.)

Medlemmar:
Mats Andersson: Sång
Per ”Simon” Simonsson: Gitarr
Mats Hellman;
Richard ”Sigge” Norlin: Bas
Hans Lundström: Trummor
Ola Carlsson: Gitarr

Historik:
Bandet bildades i januari 1982 och spelade punk (Oi!) med 4-skins och Sex Pistols som influenser.
Medlemmar: Mats Andersson (sång, lämnade dock gruppen ganska tidigt), Per ”Simon” Simonsson (gitarr), Mats Hellman; Richard ”Sigge” Norlin (bas), Hans Lundström (trummor) och Ola Carlsson (gitarr).
Under bandets första fyra månader hann de, bortsett från att repa, med en del lokala spelningar och att vara förband till gruppen Attentat. Mats Andersson och Mats Hellman hade tidigare varit med i Karlskrona SS. Simon hade bland annat spelat i bandet Terapi. Sigge hade spelat i bandet Sigge Spy SS, Hans hade varit trummis i Terapi och Punk-Ola hade spelat med bandet Piss Vademecum – trots sina unga år var bandet redan halvrutinerade musiker. En av låtarna de skrev var ”Sommardag på stranden”, en låt som senare bandet Babies skulle göra cover på och ge ut på singel (dock i väldigt annorlunda form). Bandet splittrades runt 1983 och Per då började spela med bandet Profan Relik.
Modifierad text från boken/utställningen Rockscen Blekinge 69-99 – Jonas Eckerbom & Martin Svanberg