24 maj, 2024

 
23 Till

Östergötland – Norrköping 1980-1984 Nystart 1985

Medlemmar: 
Janne Abrahamsson: Sång, gitarr
Patrik Andersson: Sång, gitarr
Micke Philblad: Bas
Pär Andersson: Trummor

Historik:
Mars 1985 har alltid varit det officiella startdatumet för bandet. Med all rätt. Men bandet hade ju en förhistoria…
Ursprunget till bandet bildades redan runt 1980. För att göra en lång historia kort. Tre stycken (Janne Abrahamsson, Pär Andersson och Micke Philblad) kom i tur och ordning från ett band som hette Migrän och slog sig ihop med ett band som hette Abstinens (Patrik Andersson). Och när figur nummer tre kom över (Micke) var det läge att hitta ett nytt bandnamn. Det blev efter mycket vånda 23 Till. Vi var en kvartett och förblev så ända till slutet av –84. Det handlade om ströspelningar på fritidsgårdar och liknande. Men mest levde vi i replokalen. Och vi var ett punkband, visst, men vi kände ändå inte oss särskilt hemma i den svenska punkscen som fanns under första delen av 80-talet, med dess tuppkammar och nitbälten. Vi var ju rätt så vanliga killar som gått igång när –77-punken kom och vi kände väl lite som att vi missat tåget. Vi spelade in två demos som kvartett och redan på den första från november –82 gjorde vi en riktig popflirt på låten Anarkisternas Paradis. För övrigt en demo som jag personligen är mer nöjd med idag än den vi spelade in halvåret senare maj –83. I slutet av –84 bestämde sig de tre musketörerna att det nog vore roligare att fortsätta som trio. Det blev en onödigt smutsig skillsmässa och visst borde vi bytt namn, men det gjorde vi inte. Hur som helst, från –85 drog vi ett streck. Vi blev ett nytt band med en ny repertoar. 23 Till så som vi är “kända” idag. Men det är en helt annan historia. Micke Philblad.

Låtar: Kroppar, Jagad, Helg i Etiopien, Anarkisternas paradis, Ung & Kriminell, Stadskuppen

Diskografi:

Övriga inspelningar:
Demo: November 1982: Anarkisternas paradis, Inte som oss, Drömmen, Stadskuppen.
Demo: Maj 1983: Dagen då allt försvann, Bög-Bud & Leb-Lisa, Gud i metall, Safari, Saigon, Två år, Kärlekens hus.
Live at Borgen –81:
Replokalen sent –81:
Här hittar du demoinspelningarna.