15 maj, 2024

Odd Combo
Västra Götaland – Göteborg 1979

Medlemmar:
Martin ”Grodan” Fabian: Bas
Kramp-Micke: Gitarr
Lars ”Lille-Kramp” Hansson: Trummor
Annamar: Sång

Historik:
Kortlivat band som, enligt basisten Martin ”Grodan” Fabian med största sannolikhet, genomförde endast en spelning, Stottskogsfestivalen augusti 1979. Bandet hade bildats av de f.d. Krampmedlemmarna ”Lille-Kramp” på trummor och ”Kramp-Micke” på gitarr. Man bad ”Grodan” spela bas och plockade in en portugisiska, tillika Mats J:s (Terminalpatienten) flickvän, Annamar på sång till denna udda combo.

Under Systembolaget i Kortedala där man hade sin replokal försökte man musikaliskt spegla den speciella sångstil som Annamar hade med en egenkomponerad repertoar som till sist framfördes på Slottskogsfestivalen.
”Odd Combo skrämde och lockade med en stämningsskapande och ”nervig” musik (Musikens Makt)
”Nästa band på plan var tämligen nystartat och har en kvinnlig engelsk sångerska. Odd Combo heter de och spelar en musik som ligger lite åt Siouxie & the Banshees hållet utan att vara några tråkiga kopior. (R.i.P)

Övriga inspelningar:
Slottskogsfestivalen 79-08-18