The IdiotsThe Idiots

Handen – Stockholm 1977-1978

Medlemmar:
Janne ”Bengtsson” Håkansong: Sång
Jojje Jerngrip: Gitarr
Janne Hultèn: Bas

Historik:
The Idiots heter ett band som kommer från Handen utanför Stockholm. Gruppen bildades för ungefär ett och ett halvt år sedan av Janne Håkansong och basisten Janne Hultèn. Man fick tag på gitarristen som också lärde Janne Hultèn att lira bas, eftersom, Janne aldrig spelat bas förut. En trummis skaffade man sig också och sin första lokal hade bandet i en rutten källare hemma hos Jojje. Men grannen klagade på allt oväsen från källaren så gruppen fick sluta träna där. The Idiots fixade en lokal i plugget, men deras fasta trummis drog dit en massa folk så rektorn körde ut gruppen ur lokalen. Kort därefter la deras trummis av, för han ville spela dansmusik (en fet jävel säger bandet). Sen så fick gruppen en ny trummis, men han la av ganska snabbt på grund av att han inte gillade punk. Så just nu har The Idiots ingen trummis och inte heller någon lokal. The Idiots spalar bara egna låtar som t.ex. ”Gouverment”, ”Rubbish”, ”Why does I sit here?”, ”The School”, ”I don´t like you”, ”The lost one” och ”Nothing to do”. Gruppen har ungefär 22 egna låtar. The Idiots har inte gjort någon konsert än men i höst ska dom fixa konserter bl.a med Black Nails.
Från fanzinet Punk Wall
Det som senare hände under 1978 var att Janne Håkanssång övertog sångmicken från Micke Studz och därmed blev fast medlem i Black Nails. Jojje Jerngrip var med och bildade Usch.

Kommentera