Desperate Livin´

desperate_livin 10928860_816977028344531_8708345819521739573_n desperate_livin_front
Desperate Livin’
Stockholm 1979 – 1981

Medlemmar:
Lars Sjöberg: Gitarr
Mikael Östergren: Bas
Bengt ”Beppe”: Trummor
Giorgio Grossi: Sång

Historik:
Desperate Livin’ pressade bara 300 exemplar av sin fyralåtars EP ”Stilla natt”. Till råga på allt blev en del av upplagan förstörd av solen. De resterande exemplaren sålde de själva till kompisar och på spelningar, någon distribution hade de inte. Singeln är följaktligen inte så lätt att hitta idag.

I slutet av 1979 tog Desperate Livin’ sina första steg. Gitarristen Lars Sjöberg hade tidigare varit med i The Rapers, ett av Stockholms absolut första punkband. Basist blev Mikael Östergren och trummis Bengt (kallad Beppe). På sång hade de en italienare som tidigare bott i England. Giorgio Grossi hette han, men kallades för George. Influenserna var de vanliga, det vill säga The Clash, Sex Pistols och The Stooges.

Medlemmarna var aktiva i föreningen Ormen i Nacka och fick därigenom många spelningar, men ibland fixade de även spelningar inne i stan. Höjdpunkten var när de spelade förband till Ebba Grön.

Att de skulle göra en singel kom lite hastigt på, de såg den mest som en kul grej och hade inte ens hunnit komma överens om vilka låtar de skulle spela in när det blev dags. I efterhand har de ångrat låtvalet och själva lyssnar de hellre på demon som spelades in efter singeln.

När det gällde vilket språk bandet skulle sjunga på gick meningarna isär, därför blev det båda delarna. Och det var konflikter som gjorde att bandet slutligen splittrades hösten 1981.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
EP: Stilla natt, Skär i mig, Gevär, No way out (Desperate CTR1081 -81)

Övriga inspelningar: Myrsjöskolan -81: Desperate Livin´, Belong to the night, There´s gonna be a war, Youth United, I want my time, Propaganda fucks your brain, 

Kommentera