The Information

the_information_front r-1719258-1264462450-jpeg the_information_ad
The Information

Skövde 1976-1984

Medlemmar:
Conny Kjell: Gitarr, sång
Göran Kjell: Gitarr
Dennis Höglund: Bas
Arne Renström: Trummor

Historik:
The Information hade kyrklig bakgrund men det hindrade dem inte från att falla för punken. Särskilt sångaren och gitarristen Conny Kjell blev ett stort punkfan och startade redan 1976 The Information med sin lillebror Göran också gitarrist. Kompisarna Dennis Höglund (bas) och Arne Renström (trummor) hade spelat i punkband tidigare och gjorde bandet komplett. Bandnamnet var en pastisch på amerikanska Television, och The Information fick snabbt spelningar i hemtrakten.

1980 klarades skivdebuten av, på samlingsplattan ”Rockplock” med bara kristna band. Där försökte de göra något mer slickat, men när egna singeln ”Husen på rad” släpptes 1982 lät de återigen som tidiga Reeperbahn.

Efter andra singeln ”Tankar och tvivel” uppvaktades bandet av både EMI och Stranded. Bandet valde de sistnämnda och 1984 släpptes LP:n ”Ljuset bryter igenom”, då med influenser från bland andra U2 och Big Country. Trots fina recensioner och kontrakt med bokningsbolag uteblev dock genombrottet. Göran flyttade till Göteborg för studier, och bandet började kännas mindre viktigt för medlemmarna. Inte långt därefter avled Dennis efter en tids sjukdom och därmed avslutades det sista kapitlet.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
Singel: Husen på rad – Fri konkurrens (Talking Music TALKS 1003 -82)
Singel: Tankar och tvivel – I dina ögon (Talking Music TALKS 1006 -83)
Singel: Just du – Allt var bara ord (Stranded REK 048 -84)
LP: Ljuset bryter igenom (Stranded EKO 120 -84)
Samling LP: Rockplock: Längtar nån annanstans – Du är min och jag är din (Talking Music TALKS 1001 -80)

the_information

Kommentera