Public Offence

Kalkan Public-Offence-1 Public-Offence-2 Public-Offence-3 Public-Offence-4 Public-Offence-5 Public-Offense-12 Public-Offense-1 Public-Offense-6
Public Offence

Halmstad – Halland 1978-1980

Medlemmar:
Per-Olof ”Perra” Ivarzon: Gitarr
Lasse ”Pop” Svensson: Trummor
Anders ”Kalkan” Glambeck: Sång
Belo Olsson: Bas

Historik:
När Peter Walbeck hoppat av Spott ombildades bandet till Public Offence med Anders Glambeck på sång och Belo Olsson på bas. Då Peter tidigare improviserat texterna blev det nu istället mer traditionella punklåtar som t.ex. Långt härifrån, Explosioner, Vem kan säga? och Mörkret föll. Man spelade ute en hel del och hade utbytesspelningar i Helsingborg & Danmark med exempelvis Pelle Osslers band Svettens Söner. Genom kontakt med Brandy i Garageligan fick bandet också spela i Göteborg tillsammans med bl.a Knugens Håf, Gustav e död och 22 för många. Runt 1980 började bandet bejaka ett mer popigare sound något som skulle märkas ytterligare då man samma år döpte om sig till P O Pop efter att gitarristen Per-Olof ”Perra” Ivarzon hoppat av bandet.

Låtar: Långt härifrån, Explosioner, Vem kan säga?, Mörkret föll, Lycklig (Reeperbahn cover)

Inspelningar: Demo 1980
Ladda den här.

Kommentera