P.O Pop

PO-Pop-1 PO-pop-2 PO-Pop-3 PO-Pop-4 PO-Pop-5 PO-Pop-6 PO-Pop-7 PO-Pop-8 IMG_0088 IMG_0011f
P.O Pop

Halmstad – Halland 1980-1982

Medlemmar:
Lasse ”Pop” Svensson: Trummor
Anders ”Kalkan” Glambeck: Sång, gitarr
Belo Olsson: Bas
Peter Rode: Gitarr

Historik:
Eftar att ha spelat som Public Offence under ett par år hoppade Perra, som kan beskrivas som ett musikaliskt geni, av bandet, han hade helt enkelt blivit för bra för Public Offence.I och med hans avhopp bytte bandet namn till P.O Pop och fortsatte som en trio fram till i början av 1981. Då beslutades att Peter Rode, en lokal punkare som lirade i ett ”rivaliserande” band DOR, skulle hoppa på bandtåget. Övergången var inte smärtfri, DOR var tjuriga, men P.O Pop blev ett mycket bättre band med Rode ombord. Man sneglade ganska snart mot sina pre punk rötter med band som Aerosmith, New York Dolls och Alice Cooper något som snart märktes på de nya låtarna som skrevs uteslutande på engelska. När sedan Hanoi Rocks upptäcktes 1982, så började transformationen mot en mer uttalad rock´n´roll attityd att utformas.

Demo med föregående Public Offence finns här!

Kommentera