22 juni, 2024

ib1 ib2 ib3 ib4 ib1 ib8
Incest Brothers

Järfälla – Jackobsberg – Stockholm 1977-1981 (Färgfoto: Ann Duroj)

Medlemmar:
Sören ”Sir N” Andersson: Gitarr, sång
Hasse Johannesson: Sång,
Sören Carlsson: Trummor
Johan ”Vortex” Edberg: Gitarr
Stefan ”Mongo” Enger: Bas, sång
Johan Essing: Gitarr
Hans-Peter ”Happy” Törnblom: Trummor
Pettson: Orgel

Historik:
Incest, för att de älakade varandra. Brothers, eftersom de hatade discofreakesns dunka-dunka-kultur. Hur ska ett argt punkband bättre pariodiera hela den skiten, än med ett klädsamt obcent namn? Incest Brothers alltså.

Sångaren Hasse Johannesson och gitarristen Sir N (Sören Andersson) bussade sitt band på Stockholmspubliken första gången hösten 1977. Sedan följde tidstypiskt kaos och ett sammelsurium av wannabees for in och ut ur sättningen. När trummisen Sören Carlsson och bandets femtioelfte basist Tompa hoppade av i början av 1978, reducerades Bröderna Blodskam hastigt och olustigt till en duo.

Som tur var fanns i Järfälla punkbandet Nuts. Från detta anslöts gitarristen Vortex (Johan Edberg) och basisten Mongo (Stefan Enger). Happy (Hans-Peter Törnblom) hade egebn virveltrumma och hi-hat så han fick också vara med. Nya Incets Brothers var dock för litet för både Hasse och Sir N. Efter två spelningar fick Hasse sparken. Sir N och Mongo delade därefter på sångsysslorna.

På höstkanten 1978 stängde Incest Brothers in sig och övade hårt och målmedvetet i ett halvår. Vid juletid brakade det loss med spelningar. Inslaget av palsetsinasjalar och Ebba Grön-sprejade skinnjackor i publiken var markant. Incest Brothers , med sitt brittpunkiga yttre och sin fråna humor, kunde svårligen buntas samman med de ultraordodoxa proggpunkarna. Men låtrepertoarens samhällskritiska texter, framförda på ilsken svenska, gjorde ändå glasklart att bandet hörde den politiska punkfalangen till.

Efter två års härjande i Stockholms förorter kom Incest Brothers första chnas att spela ute i landet. Biljetten hette ”Bakverk 80”, en samling som också innehöll KSMB och Travolta Kids. Gruppen hade spelat in ett halvt dussin låtar till skivan på hösten 1979, bara några månader efter att Vortex hade slutat och ersatts av John Essing.
Runt årskiftet 1979-1980 befann sig på toppen av sin popularitet. De medverkade på en Live-EP från Musikverket, coh deltog i december 1979 i Studio S infekterad tv-debatt om punkrockarna och fäderneslandet. Filmaren och författaren Kristian Petri ville göra ett slags ”Dom kallar oss mods” om punkgenerationen, vilket utmynnade i ”Incest – The movie”, en dokumentär om bandet som sändes i februari 1981. Innan inspelningen började hade bandet fått en ny medlem i Pettson på keyboards. Essing, som ansågs för strulig för bandets bästa, hade fockats ett halvår innan och istället börjat spela med USCH.

Intresset för bandet väsxte men inre konflikter, framförallt mella Sir N och Mongo, hämmade dock bandets utvecklingsmöjligheter. Förvisso gav Incest Brothers blanka sjutton i det där med att göra rockkarriär, men de vill gärna spela in en skiva. Efter att ha nobbats av MNW beslutade de sig för att ge ut skivan själva. De klaäckte den ljusa idén att börja kränga sin platta innan den var inspelad. Pengarna från förhandsbokningarna räckte dock bara till tre låtar.

Konflikten mellan gruppens två frontfigurer fördjupades med följden att Mongo hoppade av. De andra fortsatte under våren 1981 som en trio, medan Mongo bildade Trekant. Han återvände för en sista konsert i Karlshamn. Det avskedet bevakades av kvällspressen och sändes senare i radions ”Ny Våg”. bandet hade då gjort ett hundratal spelningar sedan starten 1977.

Happy fortsatte att spela med Mongo, först i Trekant och sedan i Köttgrottorna. Sir N dök sedermera upp i coverbandet Sticky Fingers och Essing firar framgångar som medlem av bandet Bob Hund.

Sir N, Pettson, Mongo och Happy sammanfördes 1984 av skivbolaget Rosa Honung, som ville ge ut den Incest Brothers-skiva fansen aldrig fick höra. Låtarna från 1981 pressades på vinyl tillsammans med några nyinspelningar- Skivans titel, ”Tre år försent”, var talande på fler än ett sätt: för den nya generationen av hardcorepunkare var Incest Brothers därvidlag passé.
Från boken Ny Våg

Låtar: Oskylig, Lördagspunk, Landsförrädare, 1:a maj, Svensson, Arbetskös, Digital

Diskografi:
MP: Tre år försent: Dom lurar mig – Gör det! – Köpt identitet – 1:a maj – Dödens Väntrum – Landsförrädare (Rosa Honung ROSAXP 15 -84)
Samling: EP Live på Verket: Ajo, ajo (Stranded Records REK01 -79)
Samling LP: Bakverk 80: Lördagspunk – Oskyldig – Arbetslös – Diskofnask – Pubertetsproblem – Svensson (MNW MNW 98P -79)

Övriga inspelningar:
Demo: -81 alternativ version av Gör det!
Live: Oasen 1979 – Musikverket 800612 – Kärsbyskolan -80 – Fyran -80 – Orienteringsklubb 810614
TV Fäderneslandet Arbetslös – Oskyldig
Film: Incest The MovieLadda hem spelning från 4:an1979

NO FUN # 3
Trots att Incest Brothers är Järfällas enda nu levande punk band har vi inte intervjuat dom.
Men här följer till alla läsares fasa en.
När bildades Incest ?
– Gamla Incest bildades en ölig kväll i augusti – 77, hemma hos en polare till bandet, dagen därpå gick jag och köpte en stärkare, (sören).
– I september 1978 ombildades gruppen, trummisen och basisten försvann och ersattes med ny trummis, basist och en gitarrist till.
Varför heter ni incest brothers ?
– Därför att medlemmarna älskar varandra, brothers är en disco parodi.
Har ni lirat med några band innan Incest ?
– Sören har lirat med HMT 1 månad, tröstlösa träsk en månad.
– Vortex och Steffe har lirat med det legendariska nihelistiska bandet NUTS.
– Happy har börjat sin karriär i Incest på ett par falska Pearl trummor, trumsättet bestod till en början av en virvelkagge och en hi-hat.
Hur många låtar har ni ?
– Vi har ca 35 egna låtar, 20 av låtarna spelar vi på konserter.
Resten av låtarna spelas inte för tillfället, men kanske längre fram.
Varför sjunger ni på svenska?
– Det är självklart när man kommer från Sverige att sjunga på svenska.
Vad har ni för budskap ?
– Vårt budskap är att alla jävlar ska kunna spela.
Det ska inte vara någon jävla stjärnpryl.
Vad har ni för politiska åsikter ?
– Vi är kommunister, obs vi är inte några jävla Sovjet kommunister, vi tror på arbetarråd.
Folk borde engarea sej mer och visa att man inte bara lever för att sätta på TVn och sova, VI HATAR MODEPUNKS !
Vilka förebiler har ni ?
– Vi har inga förebilder, inga idoler, men vi tycer att band som Ebba grön, Bitch Boys, Clash, Hound dog taylor m fl är bra.
Hur många spelningar har ni haft ?
– Nya Incest har haft 8 spelningar under hösten, vintern och våren – 78.
Gamla Incest hade ungefär lika många under sin tid.
Framtidsdplaner ?
– Vi har inga framtidsplaner men vill förstås bli bättre.
När det gäller skivor så säger vi bara ”Vem vill höra oss på skiva ?”
Vad tycker ni i allmänhet om punken i Stockholm ?
– Vi tycker att föreningar typ oasen är bra, det behövs flera oaser.
I Järfälla är ju en på gång.
Anarkism är ren skit anarkister vet inte vad det handlar om.
Nazist punkare stämmer inte ihop med punkens grundtankar, protesten mot det etablerade sammhället.
Sen vill vi bara tillägga tre citat fån medlemmarna.
Sören: -Är man kåt spelar man bättre.
Vortex: – Är man full på bussen och säger Vortex får man heta Vortex.
Steffe: – Är man ful syns man bättre.
(Citatet snott från Rikspolisstyrelsen.)

RECENSION IB PÅ ROCK FÖR JOBB 15e MAJ
Incest Brothers gjorde sin bästa spelning någonsin på Årstafältet där olika grupper och organisationer ordnat den första ”Rock för jobb” galan. Sen Incest kickade sin förre sångare Hazze Johansseon har det gått bättre och bättre för dom.
Killarna i Incest , tycker att trummisen märks för lite därför fick han (Happy) börja med att sjunga två låtar.
”Arbetslös” och ”Sjung på svenska”som är en riktig hit-låt med all-sångsvänlig (dvs enkel) text.
Happy har jävligt bra röst och en sångares utstrålning så det var underbart att höra honom.
Många tycker att skulle sluta trumma och sjunga alla låtarna i IB men enligt bandet har han ganska svårt att lära sig låtarna. Det var ganska mycket folk som lyssnade på IB och de flesta tycktes uppskatta deras musik, men det var inga som pogade. Blodskamsbröderna ffortsatte med låtar som ”Gör det” (om tjejernas könsroll), ”Jag är oskyldig”, ”Snutjävlar”, ”Goda råd” (en gammal låt som handlar om arbetarråd) , och ”Sommaren 77”, en nostalgisk låt där en av text raderna gick så här:
Sommaren – 77 musiken den lever ännu. Det märktes att hela bandet hade roligt hela spelningen.
PS nåt som är bra med IB är deras texter.
FRÅN NO FUN # 3 TEXT MAGNUS HAGSTRÖM
Ogräs Nr 2
Här har vi intervjun med
Incest Brothers.
Det är gruppen som är med på Bakverk 80 tillsammans med
Travolta Kids och KSMB…
Till intervjun.

Kan ni berätta lite om IBs historia ?
Incests historia är en jobbig sak.
Det hela började sommaren 77 hos en polare med lägenhet där vi brukade sitta och klinka på instrument och en kväll just när punken hade kommit sa vi ”kan dom så kan vi” så jag (Sir N) gick och köpte en förstärkare för 1500 för de pengar jag hade tjänat, och sen lånade vi en gitarr, en bas och en mick. Sen körde vi i gång i basistens garage.

Vi höll på i några månader med olika killar b la en präst på trummor men ingen blev kvar.
Till sist efter några månaders repning var det dax för första spelningen.
(den 2:a i Stockholm kanske i Sverige)I Rollhäll, det var packat med folk 200 pers i en lokal på 5-10 m. Men strax innan vi skulle börja stormade det in 100-200 raggare och full kalabalik utbröt b la fick jag en tand utslagen. Snuten var där men vågade inget göra.
Den andra gitaristen blev skraj och la av, men vi andra tänkte att vi ska fan visa dom där facisterna.

Vi andra fortsatte i vår replokal på våran enda förstärkare.
Efter ett tag fick vi en stadig trummis. Vi fortsatte till september 78 med den sättningen och hade 5 , 6 halv risiga spelningar. Den enda värd att nämna var när vi fick med två låtar på tonkraft från en utomhusfestival i Rinkeby.

Men ingen av dom andra trodde egentligen på det vi höll på med så det hela blev bara halvmesigt. Sångaren och jag fortsatte dock, och eftersom det andra punkbandet i Järfälla splittrades i samma veva och av samma orsak så slog vi oss ihop med dem, vi va:”Hazze ”sång” ,Vortex ”gitarr” och Mongo ”bas”.
Vi hörde att det fanns en punkare i Kallhäll med en virvelkagge och en cymbal så vi tog med honom direkt.

Vi repade en månad och det lät minst tio gånger bättre trots att de nya medlemmarna var sämre på sina instrument men vi trodde på det vi gjorde så därför lät det bättre.
Men efter första spelningen (som gick jävligt bra !) så fick sångaren stjärnkomplex ( b la ville han att vi skulle sprida ut att han var bög för att passa hans stjärnimage).
Så vi kickade honom och Mongo och jag övertog sången.
Efter det gjorde vi bättre och bättre spelningar.

Men i somras la Vortex av och Essing kom med av en slump. Han är en jävligt duktig gitarrist men lyckades alltid strula till våra spelningar så vi kickade honom i januari och nu försöker vi med Sir N gitarr & sång Mongo bas & sång Happy trummor & sång.
Vi provar oss fram så länge, få se om vi tar in någon mer kanske en på orgel.

Vem skriver texterna ?
Mest Sir N ensam och en del av gruppen tillsammans.
Är ni verksamma inom Oasen ?
Inte direkt eftersom vi bor 3 mil från Rågsved, men vi har ställt upp och lirat på ockupationen och sympatiserar starkt med Oasen:
Vi har även försökt dra igång ett Oasen i Järfälla men det hela slog slint p ga bristande intresse.
Dörren till Oasen är igensvetsad men det förbereds en ny ockupation då vi givetvis ställer upp.
Under tiden fungerar Oasen med andningshjälp tack vare att fritidsgården har spelningar varannan vecka men av det går
det inte att skapa något alternativ.
Vi får se vad som händer.
Det hårdnande motståndet från myndigheterna beror ju på den rebelliska attityden som Oasen har.
Har ni några planer på att ge ut någon skiva ?
Vi håller just på att bråka med MNW om att ge ut en singel men tack vare att vi gjorde en fiasko spelning när dom var där och kollade så tror dom att vi är urdåliga, men om dom inte vill ge ut oss, får vi väl söka oss till något annat ickekommersiellt bolag eller ge ut oss själva.
Hur många låtar har ni gjort ?
Ca 50 st varav 25 st som vi spelar för tillfället.
Har ni spelat utanför Stockholm nån gång ?
Ja vi gjorde en liten turné i november då vi i Bakverk 80 besökte Göteborg, Lund, Helsingborg, Västerås och Uddevalla.
Efter det har vi även spelat i Uppsala och Örebro där vi gjorde vår hittills bästa spelning och stället höll på att rivas.
Vad gör ni när ni inte spelar ?
Happy: Vårdare på Beckomberga mentalsjukhus.
Mongo: Sophämtare på Philips.
Sir N: Daghems vikarie samt lite lärar vik.
Vad tycker ni om punkrörelsen ?
Vilken rörelse ?
Det finns massor med personer med schyssta åsikter men det verkar omöjligt att ena oss man kan ju inte ens komma överens om att fixa spellokaler.
Utan organisation kommer man ingen vart !!!
Att alla modepunkare har lagt av är ju ett stort framsteg (alla som var punks bara för det var en häftig grej har blivit mods).
Så nu finns de äkta punkarna kvar.
Är det svårt att få spelningar där ni bor ?
Jaaaa alla etablerade ställen nobbar punk och det Är även hopplöst att fixa egna spelningar pga att ingen vill låna ut lokaler till punkband.
Själva brukar vi ha en eller två spelningar i månaden.
Vad tar ni för en spelning ?
100 – 100 000 allt beroende på vilken inriktning stället har där vi spelar på har.
Sen försöker vi att få lite pengar över eftersom vi har stora skulder på våra instrument bla har vi en sångare men har inte råd att köpa någon mick.
Vad tycker ni om programmet ni medverkade i ?
Skit. Ljudet var botten, de visste inte vad de sysslade med.
Dessutom misstänker vi sabotage eftersom vi sett programmet på video och volymen på oss går i vågor inte konstigt när ljudteknikern verkar hata oss.
Vi var ju dom som såg mest ”punkiga” ut.
Sen tycker vi dom tog med det oväsentliga vi sa.
Diskussionen var en ren spekulation. Konstgjord konfrontation mellan generationer, var som framdukad, genom att de gamla fick sitta och de unga stå.
Vi ångrar att vi ställde upp på programmet.
Från Ogräs Nr 2
Zerox nr 1
I november 77 bildades Incest Brothers, uppsättningen var då: SirN Andersson gitarr, Hasse Johanesson sång, Sören Carlsson trummor + flera olika basister.

Så körde de i ca ett halvt år. Samtidigt bildades ett band som hette NUTS där Mogno och Vortex spelade. Sen tog det slut med IB och då slog sej två från IB (Sir N och Hasse) ihop med två från NUTS (Mongo och Vortex). Men de hade ingen trummis så de ringde upp Happy.

Happy: Dom hade frågat mej redan när IB bildades fast då hade jag ingen lust. Men den här gången var jag intresserad och började därefter spela trummor i IB. Då hade jag bara virveltrumma och hi-hat.
Mongo: Vi lirade alla på samma stärkare men ändå så had första sättningen av IB redan haft 6 konserter, NUTS hade också haft 6 spelningar.
– Sen körde vi ihop och hade konsert med Hasse. MEn så lirade vi en konsert utan Hasse för han var borta och då upptäckte vi hur dum han va. Så vi kickade honom efter ännu en spelning med honom.
Sommaren -79 la gitarissten Vortex av men det tog inte så många dar föränn Essing började lira gitarr i IB. Dom spelade in 6 låtar på samlingsskivan ”Bakverk 80”.
– MNW skulle ha ett punkband och dom fick se oss i Årsta på konserten mot arbetslöshet och de tyckte vi hade ganska bra texter.
Mongo: Jag vet inte hur det var med det där. Det var flera skivbolag som snackade om att göra en skaiva med oss långt innan Essing kom med.
Resultatet ?
– Då var det väl bra men nu…vi va så bra då, det låter som vi lät då. Men nu efterår tycker vi att man kunde göra det mycket bättre men så är det antagligen inte.

Dom spelade in TV-programmet ”Punkarna och fäderneslandet” och hade ganska många konserter. Sen tröttnade dom på Essing.
– Han var väl bra på gitarr, det var väl inte därför vi kickade honom. Han var aldrig med oss i vanliga fall så det blev som han var en utomstående i bandet.
Mongo: Sen lirade jag, Sir N och Happy tilsammans i ett halvår ända fram till för några månader sen, då tog vi med Pettersson på orgel.
Hur har publiken reagerat på att ni tagit med orgel i sättningen ?
Happy: POP !
Mongo: Vad jag har hört så är det mest positivt, mycket positivt. Många trodde att det skulle bli popigare men så blev det inte. Vi lånade mixerbord och spelade in några låtar här i replokalen. Och om det bandet a många att det lät poppigt. Men på konserterna tycker vi inte det låter popigt. Även om folk tycker att det låter poppigt så tycker vi att det är positivt.
Happy: Det är inte meningen att det ska låta poppigare. Det är bara det att vi utvecklar oss.
I stora antal har Sir N skrivit texterna för han är den stora poeten i bandet. Många av texterna har vi skrivit tillsammans.
– Då sätter vi oss runt ett bord och skriver en text. Låten är för det mesta klar innan. Vi sitter och tänker vad den ska handla om som t ex Arebetslösheten, vi tar ganska aktuella saker.

Mongo: Som när vi skrev ”Black Army”. Det var då det stod ganska mycket om dom i tidningen. Då satte vi oss och dikterade en text.
Happy: Vi skulle ha en konsert (som vi f ö inte kom med i) som hade med arbetslöshet att göra, så vi skrev ”Arbetslös”…
– När Sir N gjorde lumpen skrev han ”Värnplikt”.
Mongo: Varenda text vi har gjort har varit på svenska, vi har aldrig gjort nån engelsk text. Musiken har för det mesta Sir N stått för, jag har också skrivit en del.
– Orgel Pettersson kan bara dom nya låtarna och det är låtar som: ”Landsförrädare”,”1:a Maj”,”MUFO”. ”Min dröm” är en aldeles färsk låt som vi håller på att jobba med.
– Det kommer alltid en bunt med nya låtar. Ibland kommer det ingen och så helt plötsligt kommer det 10-20 på en gång. Just nu på sista tiden har det kommit en sån bunt.

3 av medlemmarna bor i Jackobsberg och en i Kallhäll. Förutom ”Bakverk 80” har dom varit med på ”Live på Verket” med låten ”Ajo Ajo”.
Happy: Nya skivplaner har vi haft ganska länge men om det blir nåt, beror på vissa andra medlemmar.
Pettersson: Jag har inte så stort intresse för att spela in en singel. Det är bara komersiell skit (he he)

Namnet Incest Brothers kom några snubbar som satt och ölade på. Dom skulle bilda ett punkband. Så efter många förslag kom dom fram till Incest Brothers.
– Det är en parodi på dansband och samtidigt lite perverst, lite punkigt. Men det är inte så många som vet vad Incest betyder.

Vilka andra svenska band gillar ni ?
Mongo: Det är olika från person till person, men jag gillar t ex Attentat, helst deras 3:dje singel (åhh vår! anm). Det finns så få band nu. Det blir bara färre och färre. Det fanns så många band som kommit och gått. Dom som överlever går över till pop, titta bara på Alien Beat och Travolta Kids. Annars tycker jag att Snutslakt är bra. Razzia tycker jag om och ett band som heter Revolt.
Mongo: Vi kallar oss kommunister men det betyder alltså inte att vi står för nån partipolitik.
Happy: Som jag tycker står vi för nåt mellanting mellan syndikalister och kommunister.
Mongo: Det är helt enkelt så att vi är fritänkande socialister.

Ekonomiskt ?
– Vi har väl ganska gott om pengar nu. Vi lägger ihop pengar som vi får in på konserter, studiecirklar och sånt där.
Happy: För dom pengarna köper vi det vi mest behöver.
Mongo: Vi har aldrig supit upp pengarna, för pengarna går nämligen bara till bandet. Vi gjorde ett dumt kap förut när vi satsade pengarna på en oerhört dyr sånganläggning på avbetalning. Men den har vi sålt till Razzia nu. Det är första gången på länge vi har stått så bra ekonomiskt som nu. Annars så har vi alltid haft ekonomiskt bankrutt, grejerna går sönder, hyran här i replokalen är 360 kronor i månaden. Det här med turnén som blir vet vi inte hur det ska gå ihop men det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att man får komma ut och spela…

Just det, hur går det med turnén ni, Snutslakt och Razzia skulle ut på ?
Happy: Det blir bara IB som åker. Vi sa från början att om alla hjälper till så kanske man kan göra något tillsammans, men det var inga andra som ställde upp. Ett tag var det bara vi och Razzia som skulle åka, men vi skulle gå back räknade vi ut, så vi hade inte råd. Sen var det lite trassel för dom har fått en ny sångerska (Mia från Livin Sacrifice)
Mongo: Man märker att det är jävligt svårt att fixa nåt själv.
– Hässleholm, Helsingborg, Lund, Karlstad, Göteborg är spikade, eventuellt blir det Västerås ocså.
Happy: SAM fixade våran förra turné men dom ordnad den så jävla dåligt. Först till Göteborg, hem igen ner till Lund sen till Helsingborg, hem igen och så vidare till Uddevalla. Det var så fram och tillbaka. Det blev skitdyrt vi fick pröjsa allt.
Mongo: Utan den här turnén har vi inte varit ute så mycket. Bara Örebro, Norrköping, Uppsala och Linköping.

Hur har det varit där ?
Mongo: Bra. Jag tycker att punken lever mer i andra städer. Det har verkligen tacklat av i Stockholm. Musiken har gått framåt i andra städer. Det finns ju band överallt. Men här i Stockholm verkar det som om folk är rädda för att gå upp på scen om dom inte kan spela så bra. Det är ju helt åt helvete (Det kan väl bero på att folk inte accepterar dom nya banden som spelar råpunk. Nej det ska va ”innebanden” som spelar pop. Vi har en massa exempel här i Stockholm, ta bara: Alien Beat, Reeperbahn, Docent Död och Travolta Kids. Utvecklingen går verkligen tillbaka mot det som punken hatade i början. Vi har fått en massa stjärnband i Stockholm min anm).

Hur kom ni på idén till ”Incest The movie” ?
Mongo: Vi har haft många såna här grejer för oss. Vi funderade på att göra det och helt plötsligt blev det bara av. Vi tog dit en massa folk på en fest och spelade bara in den.
Happy: Vi hade inga planer. Vi bara satte igång att filma.
– Magnus Hagström spelar doktor i förlossningsscenen där Meki (Mongos tjej) föde mat.
Pettersson: Det var det bästa på hela familjen.
Mongo: Det var alltså ingen som kunde nåt om att filma. Vi filmade upp och ner, det blev suddigt å så där.
– Vi har stora planer på att spela in ”Incest The Movie 2” och då ska vi ha kvalitét å så där.

Vad tycker ni om Ebbas 50 000 ?
– Det är fel av staten att lägga ut pengar på dom stora (?) banden och skita i dom små. Vad Stockholm behöver nu, är ett nytt spelställe för det finns inga ställen att spela på förutom Verket men där får inte alla banden spela och det är dyrt med inträdet. Vi ska försöke fixa ett ställe genom ”Skitmusikens främjande”.

S.M.F, vad är det, vilka är med ?
– Det är alla som vill vara med. Vi har inga medlemmar å så…men band som Razzia, Revolt och Snutslakt men andra band hänger på också. Vi har möten en gång i veckan.. Vårt syfte är att få folk att aktivisera sej, det är ju det man vil.
Mongo: Vi har aldrig fått några bidrag tack vare att vi inte är en registrerad förening än.
Happy: Vi hade en konsert i Långholmsparken och jag kan inte förstå att folk kan gå back på att ha en konsert i Långholmsparken, vi fick inga bidrag men ändå gick vi med vinst.
Mongo: Vi hyrde in billiga grejor, sålde korv och sånt. så det gick ihop sej ganska bra. Efter det har vi haft två spelningar i Blackeberg. Dom gick vi back på, så det jämnar ut sej i längden.
Happy: S.M.F startades av mig och en kille i Blackeberg som kom på det här. Vi startade det för att vi märkte att det behövdes( och behövs…) ett ställe att vara på. Det är bara jag som har fortsatt, den andra killen har nämligen fått en flicka.
Pettersson: Där ser man vad flickor kan göra.
-(Böna) Dom har stängt 4:an också.
Mongo: Det är jävligt taskigt. Det var ett juste ställe att lira på. Det utnytjades tyvärr bara som konsertställe. S.M.F vill ha ett ställe där man kan vara utan att det är konsert. Det är ju inte så jävla roligt att hänga i Gallerian.

Åsikter om att göra värnplikt ?
Happy: Vägra göra värnplikt men jag har hemligheter så jag säger ingenting.
Mongo: Jag förstår folk som inte vågar totalvägra. Det är ett jävligt stort steg att totalvägra. Jag känner polare som ska in…
Jag tycker inte man kan anklaga honom för att han gör det. Jag själv ska inte göra lunpen, jag kanske själv hamnar där men jag ska göra allt för att komma undan.
– Våran replokal mister vi i januari för då ska dom riva det här stället å då har vi ingenstans att repa. Happy åker in i lumpen snart avslutar Mongo.
Framtiden ser inte så ljus ut för IB, men dom kommer igen, dom har gjort det flera gånger hittills och glöden finns fortfarande kvar.
Från Zerox nr 1