Tampax Street

mb4 mb1 mb2 mb3
Tampax Street – Modesty Blaise

Stockholm  1978-1981 (Färgfoto: Ann Duroj)

Medlemmar:
Christina ”Chris” Ros: Sång
Eva Hagström: Gitarr
Sabina Tebano: Sax – Gitarr
Ia ”Aijno Snoj” Johnsson: Bas
Katti Flemström: 2:a trummisen
Pelle Lidell: Trummor
Ing-Marie Svedberg: Trummor 1:a trummis fick sparken
Kristina Högström: Trummor

Historik:
Tampax Street bildades i slutet av 1978. Redan från start hade gruppen problem med trumslagare. Bandets första trummis Ing-Marie Svedberg med ett förflutet i The Tanks ersattes snart av Katti Flemström som fått sparken från The Heat. Men inte heller Katti blev långvarig i bandet. Alien Beats trumslagare Pelle Lidell fungerade till och från som tillfällig ersättare. Mellan dessa trumstolsbyten lyckades ändå bandet både repa och spela ute. Gruppens repertoar bestod mestadels av egna låtar alla på engelska med ett undantag – ”Batong”. Men man framförde också en ganska fräck och egen verison av gamla ”Stay with me”.
Vid en spelning på Musikverket dök ett antal manliga strippor upp på scenen till publikens stora (eller) glädje. Med Kristina Högström på trummor fick de skivkontrakt hos Adventure Records med villkoret att de bytte gruppnamn, eftersom en av de två ägarna, Billy Madden tyckte det var anstötligt. Så de lånade raskt namnet av en kvinnlig seriehjältinna och blev Modesty Blaise.
Av de fem låtar som tidigare spelats in under namnet Tampax Street valdes ”Network” och Don´t stop running” ut till samlingsplattan ”Let It Out 2”. När bandet splittrades i slutet av 1981 fortsatte gitarristen Eva Hagstörm och sångerskan Chris Ros att jobba tillsammans nu som: Network. Musiken som duon gjorde var mer elektronisk och synthbaserad än Tampax Streets punk. Network återfinns på Slicks samlingskassett – Cosa Nostra.
Värt att nämna är också att Chris fortsatte som reporter och redaktör på Sveriges första (och enda?) kassettidning: Sound – Tracks i början av 80-talet.

Låtar: 
She´s a pouser, Oh complex, Network, I´m gonna get me some fighting, Illusion. Även covers som: Love lies limp och Stay with me.

Diskografi:
Samling LP: Let It Out 2: Som Modesty Blaise: Network – Don´t stop running (Adventure Records ADV LP 101 – 1981)
DVD: The Filth and the fury: Bonusmaterial: I´m gonna get me some fighting – In another hotel room (Folkets Bio 2003)

Övriga inspelningar:
Demos: Demo HZ Studio Solna 80-05-30: I´m gonna get me some fighting – Don´t stop running – Network – Rebel of the week – In another hotel room
Radio:
Live: Kärsbyskolan 79-02-28, Musikverket 79-03-30
Replokalen: 1979

Ladda hem MP3:a: BatongGonna get me some fightingNetworkDon´t stop running

R.i.P Nr 10


Serie ritad av Freddie Wadling från Anarki o Kaos

Kommentera