19 juli, 2024

blo_fobi blo_fobi_nisse1 blo_fobi_nisse2
Blå Fobi (fd X-Em)
Jönköping – Småland 1980-1981

Medlemmar:
Tinna Gustafsson: bas,
Nikolai ”Nicko” Petef: Gitarr
Magnus Palmkvist: Trummor
Nils ”Nisse” Forsanker: Sång & dubbelhalsad gitarr

Historik:
Gjorde en kaotisk spelning innan dom la av. Enormt inspirerande, men dom lät för jävligt om sanningen ska fram… Nisse började senare spela med MML, Nicko med Hospital Död o Tinna startade senare Under Hjulet

Låtar: Kristinakyrkan

 

Nästa grupp ut var ”legendariska” (?) BLÅ FOBI (fd X-Em). Det tog en stund innan dom kom igång på grund av att Nisses gitarr inte fungerade ordentligt. Sen den rätt misslyckade spelningen på TBV-galan har de fått en ny basist. Tinna heter hon och är en av veteranerna i punkmiljön i Jönköping. Deras musik är mycket speciell. Den skiftar tempo hela tiden, något som inte alltid blir så lyckat. Tyvärr vet jag inte vad låtarna de lirade heter. Grunden var att Nisse (den ena gitarristen) mumlade nåt i början på varje låt, så det var faktiskt omöjligt att höra vad han sa. Musiken blev redan efter några minuter grötig. Trummisen, Palmberg, spelade för ryckigt och tappade bort sig några gånger, det resulterade i att han började spela samma rytmer/tempo osv. som dom två gitarristerna gjorde. Detta resulterade i att Tinna, basisten, blev osäker och tappade bort sig ett par gånger. Dom spelade ungefär 6 eller 7 låtar den enda jag lyckades uppfatta namnet på var låten ”Kristina kyrkan”. Blå Fobi vållade extas och kaos bland publiken. Stämningen steg snabbt hos publiken som hade törstat efter just detta hela kvällen. Det blev verkligen ös från Blå Fobis sida. Efter att dom kört 6 låtar och en två gånger, var publiken ändå inte nöjd.

Det hela slutade med att Blå Fobi gick av scenen utan att ha lirat nåt extranummer. Publiken var besviken, men ändå nöjda. Mycket mer finns att säga om Blå Fobi. Jag tycker att dom verkligen var bra, fast det var synd att dom inte kunde hålla takten så bra.
ur Tortyr Nr 3