26 maj, 2024

Rottweiler
Nässjö – Småland – Lund – Malmö – Skåne 1979-1981

Medlemmar:
Håkan Schüler: Sång, munspel
Per-Erik Johansson (Bergqvist): Sologitarr
Lars-Göran Bäck: Trrummor, sång & piano på ”gatljus”
Bengt Johansson: Bas

Historik:
Nässjöbandet Rottweiler bildades 1979. Gitarristen, Per-Erik Johansson, hade tidigare spelat med Bernhard Jenkins, ett band som aldrig släppte någon platta, men spelade in några demos 1977, och Armada, där också basisten Bengt Johansson medverkade. Armadas bidrag till vinylhistorien var snäppet bättre än Bernhard Jenkins, 1978 medverkade man med tre låtar på en samlingsplatta med lokala band. Förutom Per-Erik och Bengt så kompletterades Rottweiler av Håkan Schuler ( f.d. Gollywog, Tranås ) på sång ochLars-Göran Bäck (f d Bäck & Bölja) på trummor. Om de tidigare bandens sound legat mer åt det mer proggresivt hårdrockiga slaget så var Rottweilers musik, enklare, rakare och rockigare. 1980, flyttade medlemmarna till Malmö, Lund och den redan inspelade, och idag mycket eftertraktade, singedebuten släpptes. På A-sidan fanns den lätt popdoftande rockstänkaren, ”I´m down” och på baksida den mer punkiga, men rejält powerpopiga, ”Wanna be your friend”, f ö en låt som senare hamnade på på bootleg-seriens ”Power Pearls” sjunde volym år 2000. Rottweilers medlemmar inspirerades av det musikaliska klimatet som rådde i Lundaområdet, 1981 bytte man namn, språk och musikalisk riktning. Med den nye medlemmen Magnus Bark, från D-Kon, på gitarr blev de Perfekt Alibi.

Låtar: 
Where you ever are, It´s nice to be with you, I Wanna be your friend , There´s no wave, I´m a dire, Plastic queen

Diskografi:
Singel: I´m down – Wanna be your friend (Rottweiler Records 8001 -80 – 500 ex)
Samling Bootleg LP: Powerpearls vol.7: I Wanna be your friend (PEARL 07 -00)
Samling LP: Armada: Railroad: Älgen – Introvert – Långt borta (MFP-001 -78)

Övriga inspelningar:
Demo 79 – Never released on record: Where you ever are – There´s no wave

Hembränd cd: Rottweiler 1979-1980 Mixed CD