23 juni, 2024

 
En efter En
Värmland – Karlstad 1981-1985

Medlemmar:
Johan Larsson : Gitarr
Roland Olofsson : Sång, gitarr
Lars Överström : Trummor
Stefan Kristoffersson: Bas
Lars Söderberg: Gitarr

Historik:
När Zodom upplöstes hösten 1981 fortsatte Lars, Roland och Johan att jamma lite. Roland tog över sången och man plockade in Stefan Kristoffersson från Nattarbete på bas. Kvartetten döpte sig till En efter En och snart började man skriva egna låtar som ”Faller ner”, ”Kallar ut”, ”1982” och ”Framtidens man”. Musiken var en fortsättning på punken, modell New Wave med punkens glöd.

Efter att ha spelat som kvartett under ett halvårs tid ville man utvidga soundet och tog in ytterligare en gitarrist – Lars Söderberg. Den nyblivna kvintetten gjorde ett par studioinspelningar dels hos Mick Rowe men också i Studio Norrstrand lokaler. Inspelningarna lär finnas någonstans.

Bandet spelade på olika lokala galor som på Saluhallen med Asta Kask och lokala förmågor som Agrippa, SmåGODIS och DBA och på Holken tillsammans med Hollywood Indians och Gruvan i Grums med bl.a. Attentat.

Runt 1984 ”översatte” man namnet En efter En till engelska One by One och började sjunga på engelska musikaliskt gled man mer åt ett garagrockigt sound med Solans bästa Nomads som kompass. Det gjordes också inspelningar med One by One i Rosa studion som låg ute i Ulsvbytrakten.

Någon gång på våren försommaren 1985 upplöstes bandet och man hade en sista spelningpå Musikhissen i centrala Karlstad.