16 maj, 2024


Bad Boys Co
Södermanland – Eskilstuna 1982-1985


Medlemmar:
Robin Kämpe: Sång
Anders ”Lillen” Hedlund: Trummor
Jarmo Vitikainen: Bas
Kent ”Knut” Edin: Gitarr
Jeanette ”Nenne” Wieck: Bas
Historik:
Efter att Skitskägg hade splittrats klev bandets trummis Robin Kämpe upp från trumpallen och bildade Bad Boys Co i slutet av 1982. Robin tog hand om sången medan Kent ”Knut” Edin från Pepperoni and the Puztas trakterade gitarren. Rytmsektionen bestod av de två barndomsvännerna Anders ”Lillen” Hedlund på trummor och Jarmo Vitikainen på Bas båda från Lagersberg/Råberstorp, en plats som fostrat många punkare.
Bandet fixade snart en replokal som döptes till ”Gula huset”. Där manglade man fram hårdare tongångar i GBH:s anda. Den andra brittiska punkvågen hade gjort starkt intryck på medlemmarna och Bad Boys Co skrev nu låtar, med genomgående engelska texter, som ”Hellhole”, ”Addicted Kids”, ”See the Darkness” och ”Drop your guns”.

Bad Boys Co blev också ett inslag i dokumentärfilmen ”Fristadens Barn” där ett filmteam följde ungdomar i Eskilstuna under två års tid. Bandets medverkan i filmen medförde också att Heikki Pohjolainen bad dem göra en signaturlåt till en lokalproducerad radioteater för Radio Sörmland. Låten ”Vem fan bryr sig” var också den enda låt man skrev med svensk text. Dessutom spelade Radio Sörmland in den och bandets övriga låtar live, vilket också var det enda tillfället då Bad Boys Co fastnade på band. Då hade redan Lillen slutat i bandet och ersatts av Jeanette ‘Nenne’ Wieck på bas och Jarmo tagit plats som bandets trumslagare.

Om nu inte Bad Boys Co hängde i skivstudion så var man desto flitigare som liveakt. Man spelade tillsammans med lokala band och med andra svenska band så som Asta Kask och Zyntslakt. Och när brittiska Disorder besökte Eskilstuna var Bad Boys Co förband.

Men så tog det slut. Killarna hade fått flickvänner och ville hellre hångla med dem än spela tillsammans. Robin gjorde ett sista försök med TCK innan han 1985 fick barn och blev familjeförsörjare.

Bandets enda svenska låt blev också utgiven när Undefined Sounds/Pippaluckbolaget 2009 sammanfattade Eskilstunapunken med samlingsplattan ”Vi äro huliganer”

Diskografi:
CD: Samling: Vi äro huliganer: Vem fan bryr sig (Undefined SoundsPippaluckbolaget USP30905)