The Turfs


The Turfs

Hälsingland – Hudiksvall 1978-1980

Medlemmar:

Sven-Olof Elmerfors: Sång
Rolf Bäcklund: Gitarr, bas, sång
Mats Fryklund: Gitarr, bas, sång
Per-Gunnar Ekström: Orgel
Hans Larsson: Trummor
Inspelat av Olle Linder och Lars Sundin 1979

Historik:
The Turfs bildades hösten 1978 för att Rolf köpt en gitarr och ville spela det instrumentet som omväxling. Blandade mestadels eget material som ”Attackera Mig” och hyllningen till Stry ”Stry Terraries Glasögon” med amerikansk garagerock. Spelade in varje repning på kassett och sista låten blev ofta en lång improvisation. En gång blev den 40 minuter lång. Kanske var de först med improvisationspunk? De gjorde dock bara två spelningar och den sista spelningen, i en ny sättning, blev så misslyckad att de bestämde sig att byta namn till Missbrukarna.
Från CD/Boken: Sjung för fan!:

Diskografi:
Bok/CD: Sjung för fan!: Det fattas bara att (Massproduktion Mass CD-147 -19)

Lämna ett svar