27 maj, 2024


Lancelot / Rosa Palatset
Blekinge – Karlskrona 1981 – 1982

Medlemmar:
Joakim Jochen Ivarsson: Trummor
Leif Sillen Sandström: Sång
Harri Kolari: Gitarr
Kent ”Lurch” Svensson: Bas
Sammy Nelson: Gitarr
Mikael Seldewall: Gitarr

Historik:
När De Avlidna upplöstes drog Sammy och ”Jochen” vidare. På en kräftskiva i Kollevik, Karlshamn, hade de träffat Kent ”Lurch” Svensson som de övertalade att börja spela bas med dom. Sångare blev Leif ”Sillen” Sandström från 57 Kez.

Från att tidigare ha spelat mer traditionell punkrock tog man nu inspiration av band som Bauhaus, Joy Division, Siouxie and the Banshees men också Simple Minds. Man repade intensivt och de båda låtarna ”Den galna världen” och ”Pilgrimsfärd” som finns med på Rockslagets samlingsplatta var också de första som bandet skrev.

I samband med att man spelat in låtarna till Rockslagsplattan hoppade Sammy av och ersattes av ”Sillens” gamla bandkollega från 57 Kez – Harri Kollari. Bandet fortsatte att utveckla soundet och låtarna blev längre, mer drömska enligt ”Jochen”. Dessvärre spelade man bara in replokalsversioner av de nya låtarna. Man ändrade också namn och  kallade sig även för Rosa Palatset, från det rosa hus man på nåder repade i eftersom rockgården vid tillfället var fullproppad med band.

Rotationen på medlemmar fortsatte, Mikael Seldewall ersatte ”Lurch” och ”Sillen” hoppade av strax därefter för att satsa helhjärtat på Svea Svin. Sista upplagan av bandet – en trio medverkade rockslagsfestivalen -82, samtidigt som Exploited stod på en annan scen.

”Jochen”: Micke och jag hade under dagen slagit oss i slang med en kille från Santa Monica. Han skrev lite dikter och ställde upp som sångare… På kvällen stod vi som sagt på scen. Vilket var sista gången vi spelade tillsammans.

Här kan du lyssna på en inspelning från vintern 1981 Soundcloud