23 maj, 2024

Pneu Ambition
Karlstad – Värmland 1981

Medlemmar:
Joakim ”Eddie Empty” Byström: Sång
Åke Källback: Gitarr
Fromme Larsson: Bas
Lars Överström: Trummor

Historik:
Började som en rolig grej hemma hos någon med kastruller och akustiska gitarer. Låtarna som skrevs på några minuter blev såpass bra att man bestämde sig förr att dra igång ett band. Medlemmarna var ett kompisgäng som kallade sig för TG, tidigare hade de spelat i Zodom, Nihilisterna och Waterheads. Idag kan man nog säga att bandet var banbrytande bland den svenska hardcorescenen som uppstod några år senare. Namnet fick vi från en snubbe som var harmynt, han kunde inte säga Joy Division utan det lät som Pneu Ambition.
Gjorde spelningar på bl.a. Saluhallen, Sundsta Ungdomsgård och Musikcafet.

Låtar: Get crapped, Crucify James Bond, Two Kins Bis Problems, Disco Dancing.

Inspelningar:
Live: I den klassiska replokalen på Hammarö, Hagensberg 1981

Ladda hem mp3: Replokalsinspelning som zip – HÄR!