26 maj, 2024


A-Bombs

Blekinge – Sölvesborg 1981 – 1984

Medlemmar:
Lars-Olof ”Adolf” Åhrberg: Sång, gitarr
Peter ”Eken” Erikson: Trummor
Clas Ronnebäck: Bas
Stefan ”Björken” Björkqvist: Klaviatur
Agnes Holmer: Kompgitarr

Historik:
När bandet Död Moped gick i graven lierade sig sångaren/gitarrister Lars-Olof ”Adolf” Åhrberg och trummisen Peter “Eken” Erikson med basisten Clas Ronnebäck (som också spelat i Silvia Kids) och klaviaturspelaren Stefan “Björken” Björkqvist.

Det hade hunnit bli 1981 och killarna ansåg sig färdiga med den rena punken. Istället blickade de bakåt mot Television, Ramones och Iggy Pop. Och visst kunde åtminstone de förstnämnda skönjas bland Åhrbergs alla gitarrslingor på de två låtar (“Vardag” och “Jakt”) som hamnade på musikföreningen Rockslagets trippel-LP. På den inspelningen medverkade också Agnes Holmer på kompgitarr.

Särskilt många konserter blev det inte, de gick att räkna på fingrarna. Hemstaden samt närbelägna Karlshamn och Olofström var de enda städer som förärades besök.

Något år senare rann allt ut i sanden och bandet lades ner. Eriksson flyttade till Lund och blev trummis i Funhouse. Åhrberg hamnade i Stockholm där han spelade med Circle Line medan Clas började spela blues.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
LP: Samling : Rockslaget: Vardag – Jakt (
SOS RSL-1 -82)