21 april, 2024


Roman Holiday

Blekinge – Karlshamn 1981 – 1982

Medlemmar:
Ola Persson: Gitarr, sång
Johan Löfberg: Trummor
Mikael Harrsjö: Bas, sång

Historik:
Bandet Roman Holiday startades 1981 som ett sidoprojekt där de inblandade fick utlopp sina U2-influenser om man får tro basisten Mikael Harrsjö som parallellt var verksam i grupperna ABC 80  och Avec Lámour, där också Johan Löfberg spelade trummor

I och med att Roman Holiday var ett ”hobbyband” blev det mest att man repade och skrev låtar. Den enda spelning som bandet gjorde var på Rockslagsfestivalen 1981. Låtskrivandet resulterade att man hamnade på Rockslagets samlingsplatta. En skiva som den då aspirerande journalisten Mats Knutsson recenserade. Mats konstaterade frankt: ”Sista plattsidan är nog den bästa. Roman Holiday gör mycket bra ifrån sig och är kanske skivans behållning. I alla fall med Repulse”.

Låtarna på Rockslags-LPn blev också bandets musikaliska testamente till eftervärlden. Mikael Harrsjö fortsatte med ABC 80 innan han senare flyttade till Malmö och var med och bildade rockbandet True Lies och Grayling Lake. Johan Löfberg fortsatte att trumma med både Oi Division såväl som Unter Den Linden. Ola Persson fortsatte spela i den tyngre skolan med bland annat Mercy.

Diskografi:
LP: Samling: Rockslaget: Repules – Drömmar (SOS RSL-1 -82)