23 maj, 2024

 
Kapten Ruter & The Natalius
Blekinge – Lund/Karlskrona/Ronneby 1981-1983 (Foto: Andrus Kangro)

Medlemmar:

Mats Netterwall: Sång, gitarr
Klas Hallqvist: Gitarr, sång
Nils Ljunggren: Piano
Rutger Lorenson: Bass
Peter Dahlkvist: Trummor

Historik:
Bandet bildades i början av 1980-talet, Lund/Karlskrona-Ronneby, var verksamt några år, spelade ska/powerpop, och bestod av Mats Netterwall (sång, gitarr), Klas Hallqvist (gitarr, sång), Nils Ljunggren (piano), Rutger Lorenson (bass) och Peter Dahlkvist (trummor). Bandet genomförde några lokala och regionala spelningar.

1982 deltog man i Radio Blekinges Rocktävling, tillsammans med tio andra grupper, med bl a låten ”Mer vin till bordet”. 1982-års vinnare blev Opus Est, Karlskrona.

Bandet släppte vinylsingeln ”Samma gamla jakt” (Apollo, inspelad hos Lundaton) 1983, med låtarna Samma gamla jakt (cover på Four Tops ”Same old song” 1965) och Pavlovs hund. Enligt pressrelease försökte distributören av skivan (Svenska media AB) få detta till en sensommar hit, genom att erbjuda 5000 kronor till den radio-DJ som spelade skivan flest gånger under juli-augusti (!).

Diskografi: 
Singel: Samma gamla jakt – Pavlovs hund (Apollo APS 023 -83)