19 maj, 2024Parkas Pop 

Falun – Dalarna 1979- 1984

Medlemmar:
Janne Ericsson: Sång
Thomas ”Pesse” Pettersson: Gitarr
Jonas ”Fårre” Fåhraeus: Gitarr, sång
Anders Bengtsson: Trummor
Janne ”Holken” Holmqvist: Bas

Historik:
Parkas Pop från Falun fanns mellan 1979 och 1984. I början var det Rock’ Roll som gällde och då under namnet ”High Riders” Efter att bandets började skriva egna låtar ifluerade av Beatles och The Who, så bytte man namn till ”Parkas Pop”. Första singeln med ”Spela på” och ”När jag blir stor” spelades in i Gävle i Mora Träsks studio 1981, Sponsor för denna singel var ”Per Påse”. Efter en succéseger i Vecko Revyns tävling ”80 talet stjärna” , där man inte ens hade anmält sig och ännu mindre spelat några uttagningstävlingar, spelades en singel in i ABBA studion på Kungsholmen i Stockholm. Låtar på denna singel var ”Semester i Polen ” och ”Jag har fått nog”. Bandet figurerade flitigt i det lokala musiklivet och var stammisband på puben ”Flying Dutchman” .

Låtar: Spela på, När jag blir stor, Semester i Polen, Jag har fått nog, Profit, Innan solen har gått ner, Sensationer, Tiden bara går

Diskografi:
Singel: STOPP!!! Har du inte hört talas om… Spela på – När jag blir stor (Pop I Topp PP-001 –81 500 ex)
Singel: Jag har fått nog – Semester i Polen ( Polar POS 1323 –83)

Övriga inspelningar:
Demo: En demo tape med ett 10 tal låtar spelades in i Gävle i Mora träsks studio 1982
Live:
TV: Live inspelning i Sundsvall som visades på SVT’s ”Måndags börsen”