Pentagram Sect

pentagram_sect1
Pentagram Sect

Karlstad – Värmland 1983-1984.

Medlemmar:
Magdalena ”Magie Noir” Väpnargård: Sång
Patrik ”Killback” Källback: Gitarr
Patrik Björk: Bas
Patrik ”Buddha” Karlsson: Trummor
Tobias ”Saibot” Adelgren: Trummor.

Historik:
Mörk, tung postpunk bör nog vara en passande beskrivning av Pentagram Sect. Man repade på Hägensberg precis som Hollywood Indians och All that Jazz. Under sin korta existens hann men med spelningar på Hissen och Fuzzbox. Dessutom genomfördes en spelning i Deje där arrangören skrivit Heavy Metalbandet Tanta Grant Sekt på affischen något som resulterade i en lokal full av förväntansfulla hårdrockare. Man fäste också musiken på band men splittrades innan kassetten fanns att köpa. Patrik Björk och Magie Noir förvandlades till The Lovepatrol tillsammans med Olof Hyllienmark på gitarr och Chris von Post på trummor. The Lovepatrol körde samma låtar som Pentargram Sect gjort och existerade mellan 1984-85 och spelade på Klubb Doorhuset och som förband till Sator Codex samt på Ultrahuset i Handen.

Låtar: Saint George, Colombine & Heather och The Punishment.
Spelade in på Mick Rowes studio.

Diskografi:
Kassett: Tales.. (BEAT 3)

Ladda ner inspelningarna från Mick Rowes studio samt inspelningar från replokalen på Hägensberg -83 och -84 som zip:HÄR!

 

Kommentera