Snoret Rinner


Snoret Rinner

Blekinge – Olofström 1980 – 1983 (Foto: Michael Mattsson)

Medlemmar:
Anders ”Folke Förhud” Ingvar: Sång
Jeppe Ysberg: Sång
Michael ”Micke trasig” Mattsson: Gitarr
Göran ”Ove Ollon” Nilsson: Bas
Kent ”Krabbe snordabb” Karlsson: Trummor

Historik:
”Katten sköts i huvudet med ett gevär / Katten flög i luften och gick helt isär” skaldade Snoret Rinner i ”Josefssons katt”. Texten sägs vara en sann historia om när bandmedlemmarna tröttnade på en grannes galna katt. Låten var deras ena bidrag till Rockslagets trippel-LP. Det andra hette ”Kriminell”.

Snoret Rinner startade i augusti 1980. Namnet lär härstamma från en av medlemmarnas pappa som tyckte att killarna alltid var snoriga.

Att heta Anders Ingvar, Michael Mattsson, Göran Nilsson och Kent Karlsson var dock inte tillräckligt tufft, istället kallade de sig Folke Förhud (sång), Micke Trasig (gitarr), Ove Ollon (bas) och Krabbe Snordabb (trummor). De kom från Olofström, Agerum och Sandbäck Efter en skandalartad debutspelning på Musikforum i Olofström blev det totalbojkott, och de övriga av bandets fåtaliga spelningar ägde rum i närbelägna Karlshamn.

De hade funderingar på att släppa en egen singel, men något studiobesök blev det inte förrän de blev tillfrågade om att medverka på samlingsskivan. Då hade Folke slutat och ersatts av Jeppe Ysberg,

1983 lade de av. Micke startade istället Golden Shower, innan han flyttade till Malmö och bildade Charlie Don’t Surf.

Diskografi:
LP: Samling – Rockslaget… Josefssons katt / Kriminell (SOS RSL-1 -82)

Lämna ett svar