27 maj, 2024

 
Extrem Exem
Västra Götaland – Trollhättan 1981-1983

Medlemmar:
Lillemor Karlsson: Sång
Carina Blomberg: Gitarr
Carina Borg: Gitarr
Annika Lindell: Bas
Birgitta Ärje: Trummor
Claes Adamsson: Trummor
Ulf”Urra” Nordberg: Trummor

Historik:
I en gymnasieklass i Trollhättan gick några tjejer och drömde om att få spela i band. Flera av dem kunde spela och en av dem ägde till och med en elgitarr men ingenstans lät killarna dem vara med. Det var bara att bilda ett eget band istället och så föddes Extrém Exém. Det var Lillemor Karlsson på sång, Carina Blomberg på gitarr, Carina Borg på gitarr, Annika Lindell på bas och Birgitta Ärje på trummor. Birgitta slutade dock och ersattes av Lillemors pojkvän Claes Adamsson.

Efter en spelning på Café Blasé i hemstaden blev de kontaktade av skivbolaget Rosa Honung som hade gillat vad de hört och erbjöd en singelinspelning. Strax innan den blev verklighet drabbades dock bandet av en liten kris. Lillemor och Claes blev ovänner vilket fick till följd att båda slutade i bandet. Trumpinnarna övertogs av kompisen Ulf”Urra” Nordberg medan de kvarvarande tjejerna turades om att sjunga.

Singeln ”Eget liv” spelades in i Stockholm. De två låtarna bjuder på en ganska avig punk med lätt hårdrockstouch inte helt olik skivbolagskamraterna Livin’ Sacrifice, men bandet hade gärna velat låta betydligt tuffare.

I samband med att singeln släpptes åkte de upp till huvudstaden igen för spelningar på Medborgarhuset och Ultrahuset. Några år senare fick de stimpengar från dansk radio, men annars hände inte så mycket. Och senare samma år rann Extrém Exém ut i sanden. Bara Carina Blomberg fortsatte med musiken. I samband med ett armbrott ställde hon undan gitarren och började sjunga istället. Därefter har hon sjungit både rock, soul och storbandsjazz i många olika sammanhang.
Från boken Ny Våg

Diskografi:
Singel:  Eget liv-Inte blind (Rosa Honung ROSA-7 -82)

Övriga inspelningar: Ultrahuset 82-05-16