21 april, 2024

N.O.S
Köping 1982-83

Medlemmar:
Tommy Strandh: Sång
Terno ”Goofy” Lindeman: Sång, gitarr
Claes: Gitarr, bas
Mikael ”Lillis” Andersson: Trummor
Per Granberg: Bas, gitarr

Historik:
Efter att V.O.P.P lagt av startade N.O.S. som var faktiskt det första band som tillsammans med köpingsbandet Zynthslakt gjorde en skiva. Singeln ”Och hör sen…” och gavs ut på det egna bolaget Commando Z men det hela gjordes genom TBV, som erbjöd ett bra sätt att spela in musik på. Man startade helt enkelt en studiecirkel.
– Vi hade tillgång till replokal genom studiecirkeln TBV…Där ingick sex timmar studiotid, som vi använde till att spela in singeln. ”Lillis” kom dock aldrig till inspelningen…han fegade ur…så vi fick använda oss av studiecirkelledaren ”Tjabo” Zarins som trummis. Han körde ett trumsolo användandes av en plastkakburk å en sopskyffel. Otrolig man! konstaterar ”Goofy”.
Tommy Strandh var till början med i N.O.S som sångare och frontfigur. ”Goofy” minns en gång när de spelade i Hallstahammars Folkets park. En massa raggare trängdes längst fram i publiken. Tommy skrek glåpord om raggarna hela tiden. Det slutade med att N.O.S. blev ”jagade” av raggarna när de åkte tillbaka till Köping.
– I N.O.S. spelade vi en instrumental version av den dåtida tjeckiska nationalsången. Tyckte den var schysst och cool att spela. Kanske var det ur det som Per Granbergs ”Charta 77” föddes? funderar ”Goofy”.

Diskografi:
EP: Split med Zyntslakt: …Och hör sen! Svenska barn – Psalm (Commando Z Zäta-1 1982)

Övriga inspelningar: Live: Örebro 1982

Ladda split EPn HÄR!

Klicka på länkarna nedan för att läsa reproducerade eller nya intervjuer.
Recension på splitsingeln – Klicka här! Öppnas i separat fönster som bild.