Rooks

Rooks Rooks-2 Rooks-3 Rooks-4 Rooks-5
Rooks
Halmstad – Halland 1983-1986

Medlemmar:
Robban Söbak: Sång
Stefan ”Josse” Johnsson: Gitarr
Jonas Karlsson:Trummor
Magnus ”Ryd” Rydman: Trummor
Mikael ”Divan” Davidsson: Trummor
Lars ”Lasse Pop” Svensson: Trummor
Ricki ”Depprock” Pilipich: Bas
Ulrika ”Ulle” Thid: Bas

Historik:
Namnet var ”svengelska” för Räka! vilket kanske inte är det mest självklara för ett band med New York Dolls, brittisk sminkpop och Generation X som musikalisk inspiration. Sättningen varierade under åren, initialt bestod bandet av Robban Söbak på sång. Stefan ”Josse” Johnsson och Mikael ”Divan” Davidsson på gitarrer, Ricky ”Depprock”, bas och Jonas Karlsson på trummor.  Men när Jonas och Ricky ville spela Van Halen-covers så fick dom gå. Ulrika Thid ersatte Ricky och Magnus Rydman tog Jonas plats bakom trummorna. Rooks var ett hårt röjande rocknrollgäng men som trots detta ändå lyckades spela in en demo 1985. Tyvärr blev det också det enda bandet lyckades fästa på band.

Precis som kollegorna i Pussy Galore var Hanoi Rocks favoriter och ett gäng covers fanns på Rooks repertoar. Men man hade även egna låtar som Avenue of love, No time to lose och Down low. Pussy Galores trummis Lasse Pop gjorde ett gig med Rooks som slutade i slagsmål med publiken. Om det berodde på publiken eller Lasse låter vi vara osagt.

1990 bildade ”Divan” ”Josse” och Robban bandet – Lars Mormor som sedan blev K.O.Corral med kortvariga trummisen Ryd som ersattes med Lasse Pop från Pussy Galore och man blev
Candystore som existerade från och till fram 2001.

Låtar:  Avenue of love,  Bosse, Down low,  Gnusten v/s Jesus, Shitfaced (handladlar om när Divan sov över hos Knoddens föräldrar ) We are the backpackers (som alla trodde var om tågluffning, fast det är helt fel ), Gustavfält blues och Ballad of a Knottface.

Inspelningar: Demo samt livegig 1985 Här hittar du musiken.

Kommentera