27 maj, 2024

Kent Impotent
Kolsva – Köping – Västmanland 1981-84

Medlemmar:
Johan ”Böt” Andersson: Sång
H-P Moren: Bass
Jonas ”Ålen” Åhlander: Gitarr
Ragge: Trummor

Historik:
”Kent Impotent” från Kolsva/Köping var ett band som startade runt 1981. Min första ”punkkonsert” var på Malmaskolans Luciafest 1982, då Kent Impotent spelade. Konserten var i Kolsva Folkets park och de spelade snabbt igenom sina låtar. De blev också snabbt hemskickade från skolan. Lärarna tyckte inte om låten ”Fuck the school”, eller var det för att de luktade öl? Ingen minns idag exakt hur det var. Men en sak är de säkra på, precis samma sak hade hänt året innan. De gjorde ett fåtal spelningar innan projektet lades på is runt 1984. Men de hade även ett “kallt” förhållande till Köping. När punken kom, umgicks Köpingspunkarna med punkarna i Kolsva. Men den senare punkvågen runt 1982 hade mindre gemensamt. Johan Andersson från Kent Impotent berättar:

-Vi hade väldigt liten kontakt med köpingspunkarna, eftersom de flesta utav dom hade väl lite av det så kallade storebrors syndromet. Vi var också mer inne på den nya engelska punkvågen runt 1982 än vad de flesta från köping lyssnade på. Lyssnade man på t.ex. på Exploited så var man mode eller blöjpunkare. Den ”nya” punkvågen gjorde att det uppstod meningsskiljaktigheter eftersom den ibland kunde vara politisk oengagerad.

Blöjpunkare var ett uttryck som ofta användes på de som inte var ”riktiga” punkare eller inte hade den ”riktiga” inställningen. Det kunde vara att man bara hakade på något utan att förstå innebörden vilket inte tycktes om av de ”riktiga” punkarna.

Låtar: Fuck the school,

Inspelningar: Live