Spott

spott spott_wahlbeck spott1
Spott

Halmstad – Halland 1977-1978

Medlemmar:
Per-Olof ”Perra” Ivarzon: Gitarr
Lasse ”Pop” Svensson: Trummot
Peter Wahlbeck: Sång
Anders ”Kalkan” Glambeck: Bas

Historik:
Spott bildades när svenska punken var i sin linda 1977, mer exakt är det ingen som minns. Kombon bestod av Per-Olof Ivarzon gitarr, Lasse Pop trumma, Peter Wahlbeck sång och Anders Glambeck bas. Man skrev egna punklåtar men några egentliga texter existerade inte, Peter Wahlbeck hittade på handling och ord under tiden han ”sjöng”. Därför kunde låtarna heta olika och handla om olika saker, från gång till gång. Men plastkärlek, Kungen & Silvia, Vallås centrum och Varför? är titlar som användes. Efter något halvår hoppade Peter av bandet och Anders Glambeck tog över ledsången. Ersättare på bas blev Belo Olsson, som senare hamnade i The Undertakers, man passade samtidigt på att döpa om bandet till Public Offence.
Spott liksom Public Offence gjorde aldrig någon platta men en rullbandsinspelning, gjord i Lasse Pops föräldrars garage existerar. Denna inspelning låg också till grund när Spott återförenades, för ett gig 2011.

Låtar: Plastkärlek, Kungen & Silvia, Vallås centrum, Nio år

Inspelningar: Replokal 1978, Punkjävlar 2011.

Här kan du tanka hem spelningen från Punkjävlar 2011.

Kommentera