K-D Skins

kd_skins_saluhallen1_foto_ kd_skins_roger kd_skins_jerker kd_skins_saluhallen2_foto_jorgen_holst kd_skins
K-D Skins

Karlstad – Värmland 1981-1983

Medlemmar:
Hocky: Sång
Rogga P: Gitarr
Snake : Bas
Henka: Trummor

Historik:
Bildades 1981 som grupp och blev ett band med instrument 1982. Bandet bestod från början till slut av Hocky – sång, Roger – gitarr, Snake – bas och Henka – trummor. K-D SKINS hade ett tiotal låtar i sin repertoar och förutom några covers så hörde Bolsjeviker, Bevara Sverige och K-D Skins are innocent till de mer kända. Under en period repade bandet i EATERS lokal i Grums och fick efter det krypa ner i källaren på den berömda MUSIKHISSEN i Karlstad. Man lånade även lokal av Hollywood Indians mfl. K-D Skins gjorde endast fyra spelningar, en kaotisk i Grums fritidsgård med bl.a Eater och DBA, två spelningar på Musikhissens ”bautakonserter” med blandade band och genrer samt en spelning i gamla saluhallen i Karlstad tillsammans med DBA och några andra lokala band. Därefter revs huset där Musikhissen låg, bandets instrument lämnades kvar för att gå i graven med lokalen och ungefär där tar sagan om det mytomspunna K-D SKINS slut. Efter detta har samtal förts att starta igen (efter mer än 20 år) och vi får väl se hur det blir med det i framtiden.

Låtar: Bolsjeviker, Bevara Sverige, KD Skins are innocent.

Kommentera