Güdrun

Güdrun
Kil – Värmland 1977-8?

Medlemmar:
Version 1.
Thomas Bergman: Gitarr å sång
Peter ”Vigge” Wikström: Gitarr å sång å
Kaj Wikström:
Version 2. samma som ovan samt Jarmo Kylmänen: Bas
Version.3 samma som ovan samt Per Hård: Sång
Version 4 utan Per Hård men en Björn??? på hemgjord synth
Version 5.
Peter ”Vigge” Wikström: Gitarr, sång
Kaj Wikström: Trummor, sång
Bosse Karlsson: Bas…

Historik:
Redan 1977 startade Thomas Bergman tillsammans med bröderna Peter och Kaj Wikström Kils första punkband. Sättningen gitarr, trummor och sång fick snart förstärkning när man plockade in Jarmo Kylmänen bas. Enligt Thomas Bergman försökte man också få med en gammal kärring på sång, som såg helt asbrutal ut, vilket tyvärr det sket sig!

L-M Kihström beskriver bandet: Güdryn var väl faktiskt Granvägens bästa band, det får erkännas så här i efterhand. Faktum är att det nog inte fanns nåt mer hårdsvängande band i åtminstone fem mils radie från Kil i slutet på 70 – början på 80. Ni tog upp Ramones kastade handske och stöpte om den i Kilsversion. Kanske mer dadaistiskt än punk, men det rockade. Klassiska konserter som i Centralskolans aula nån gång hösten 80(?) när Bosse drog en sextums-spik i i sin Fenderbas finns för alltid präntat i minnet. För att inte tala om festerna på Lottagårn i Kil som alltid urartade till riot.

Med tiden förändrades bandets punkiga musik till ett mer synthigt sound. Och när Güdrun äntligen fastnade på vinyl i början av 80-talet var det med en synthigare version av klassikern ”Ljudet av en annan hjärna”.

Låtar: Sniffarn, She was a hore from the north of London, Kungen i Pungen, Zigenarbaronen.

Diskografi:
LP: Samling Rock n rock – Ljudet av en annan hjärna, Slaget (Pang Records 1000ex)

Ladda hem mp3 : Ljudet av en annan hjärna, Slaget – Båda som zip – HÄR!

 

Kommentera