18 maj, 2024

gus4 gus5
Gustav E Död
Göteborg – Västra Götaland 1980 (Foto: Lars Sundestrand)

Medlemmar:
Susanne ”Brandy” Wahlén:
Anna Pejlare:
Helena Antonsson:
Freddie Wadling: Gitarr

Historik:
Det bästa med punken var att alla kunde spela och Göteborgskvartetten Gustav E Död hörsammade denna devis. Ett av bandets egenheter var att de turades om att spela på alla instrument och även ibland uteslöt något helt och hållet. Även synt användes, vilket inte var så vanligt på den tiden, inom punken. De turades även om med att sjunga. Bandet bestod av de lite mer rutinerade medlemmar Brandy Wahlén från Tänts och Freddie Wadling (Cortex, Liket Liver, Lädernunnan m.fl) samt Anna Pejlare och Helena Antonsson. Trots bandets relativt korta existens hann man med att spela både på Masthugget, Sprängkullen, Dr Fries torg och den årliga Slottsskogsfestivalen. Tyvärr genomförde aldrig Gustav E Död någon regelrätt studioinspelning, men dokumenterade däremot sin musik med replokalsinspelningar. Konserten i Slottskogen spelades in av radio och kunde höras i radioprogrammet ”Spinnrock”.

Låtar: Femmanbarn, Utan framtid, TV-apparat, Leva för idag

Inspelningar:
Replokalsinspelningar under 1980.

Ladda hem MP3:a: TV-apparat, Femmanbarn, Workingclass hero, Leva för idag, När din tid är så kort. Alla låtar som en zip – HÄR!